Így használd a vajat penész ellen: meglepő trükköt mutatunk
Ha mindezeket vajjal kened be, megakadályozod, hogy megpenészedjenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az élelmiszerek túl gyorsan romlanak meg a hűtőszekrényben, vagy éppen nagyon hamar megtelepszik rajtuk a penész, érdemes rejtett okokra gyanakodni, ha nem szeretnéd azokat rendszeresen idő előtt kidobni.

A rejtett penész megjelenéséhez elég egy kevés nedvesség is, így például egy tál még ki nem hűlt étel hűtőbe kerüléséből adódó páralecsapódás, vagy éppen az, ha mosás után, még nedvesen teszed be a zöldségeket, gyümölcsöket.

Amellett, hogy mindezt elkerülöd, érdemes a készülék zugaiban megbújó penészgombáktól is megszabadulnod - ezek ugyanis közvetlen érintkezés nélkül is átkerülhetnek az élelmiszerekre -, fontos például áttörölni a hűtő ritkábban takarított részeit, a rácsok kevésbé látható felét vagy a gumitömítést.

Vajjal a penész ellen

Mindezeken túl persze bizonyos idő elteltével a penészesedés természetes jelenség, amelyet azonban néhány élelmiszer esetében már azzal is megakadályozhatsz, ha egy kevés vajat használsz.

Ha például a sajt vágófelületét vékonyan bekened vajjal - a módszer elsősorban félkemény sajtok esetében hatékony -, majd így csomagolod be, megakadályozhatod a penészedést és a kiszáradást is, ami ugyanígy igaz például akkor is, ha megmarad egy félbevágott vörös- vagy lilahagymád.

Tudtad, hogy ezeket tilos betenni a hűtőbe?

Vannak olyan ételek, amelyeket rossz ötlet hűtőben tárolni, mert többet ártasz vele, mint használsz. Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük