8 kipróbált, pasiszerző tipp
Nekünk bevált!
Ha már jó ideje egyedül vagy, és úgy érzed, soha nem toppan be a nagy Ő az életedbe, ideje a kezedbe venned a dolgok irányítását.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősi kínai térrendezési tudomány, a feng shui a kínai filozófiát veszi alapul, miszerint mindennek a chi, azaz az éltető pozitív energia a mozgatórugója.

Hogy hogyan érvényesülsz az életedben, hogy milyen az egészséged, a közérzeted és a kedved, valamint, hogy milyen a párkapcsolatod - vagy egyáltalán van-e - mind annak a függvénye, hogy milyen mértékben van jelen a chi a környezetedben.

Ne a csodát várd, cselekedj!

A feng shui nem csodaszer: azzal, hogy bizonyos helyeken bizonyos tárgyakat helyezel el, még nem történik meg a csoda. A feng shui csupán tanácsot ad, és megmutatja, hogy az otthonod egyes területei hogyan kapcsolódnak életed bizonyos területeihez, és ez alapján milyen lehetőségeid vannak arra, hogy azokat erősítsd, azaz megtöltsd pozitív energiával. Ha ugyanis otthonod azon részén, amely például a szerelem területére esik, szabadon mozog a chi, tehát szinte folyamatosan jelen van a pozitív energia, akkor bízhatsz abban, hogy az a szerelmi életedre is hatással van.

Zárd le a múltat!

Az egyes területeket tehát csak erősíteni lehet, azaz a változásért neked is tenned kell, anélkül ugyanis egyik tanácsnak sincs semmi értelme. Ha úgy érzed, eleged van abból, hogy hónapok óta egyedül vagy, elsőként igyekezz megkeresni az okát. Valóban lezártad az előző kapcsolatod?
Nem gondolsz rá, nem hiányzik, és tényleg nem érdekel, hogy már mást szeret? Nem zavar, ha összefuttok az utcán, esetleg úgy, hogy nincs egyedül?
Ha ezekre a kérdésekre egy határozott nem a válasz, akkor valóban nyitott vagy egy új kapcsolatra.

Ha azonban még most is az ő képe van az éjjeliszekrényeden, akkor abban az esetben sem fogod észrevenni a nagy Ő-t, ha neked megy az utcán.
Először önmagadban tisztázd, hogy mit érzel, és pontosan mire vágysz, és akkor kezdd el erősíteni a szerelem területét, ha belül is nyitott vagy az újra.

A legfontosabb: a szerelem területe

Először is, meg kell találnod, hogy otthonod melyik részére esik a szerelem területe. Ha a feng shui által használt, úgynevezett bagua-térképet hívod segítségül - és nem a jóval bonyolultabb Iránytű-iskolát veszed alapul -, akkor a szerelem területét a bejárattól számítva jobbra, hátul keresd.
Fontos tudnod továbbá, hogy ezen a területen a Föld elem az uralkodó, a változások érdekében ezért itt ezt az elemet kell hangsúlyoznod, akár kőszobrocskák, akár virágcserepek használatával. A színek közül itt elsősorban a sárgát és a barnát használd, de nem kell megválnod a rózsaszínes-vöröses árnyalatoktól sem, ha esetleg kedveled azokat. A feng shui ugyanis úgy tartja, hogy harmóniának kell uralkodnia mindenhol, így az adott területen a különböző elemeknek is összhangban kell lenniük.
A vörös a szenvedély, és nem mellesleg a Tűz elem színe, ezért a tökéletes egyensúly érdekében érdemes egy kicsit becsempészni belőle a szerelem területére is.

Kattints, ha szeretnél többet megtudni a feng shui-ról!

Szabadulj meg a negatív energiától!

Ha valóban le szeretnéd zárni az előző kapcsolatod, és nyitni az új felé, akkor jobb, ha minden olyan tárgytól megszabadulsz, amely a múltra emlékeztet! Nem kell kidobnod őket, csupán tedd el szem elől, a szekrény mélyébe egy dobozban. Tegyél így a képekkel, az ajándéktárgyakkal és az aprócseprő emlékekkel is, hogy megszabadulhass a múlt kötelékeitől.

A sérült, törött, már használhatatlan vagy megunt, esetleg sosem szeretett tárgyaktól is szabadulj meg, ezek ugyanis negatív energiával töltik meg a teret. Egy olyan lakásban a chi sem tartózkodik, ahol te se szeretsz lenni.

Ha mindezzel kész vagy, akkor töltsd meg pozitív energiával az otthonod!

  • A szúrós növényeket cseréld le kerek, húsos levelűekre!
  • Szerezz be ametisztet vagy rózsakvarcot, és helyezd el őket a szerelem területén!
  • Lehetőleg kerüld a tükröket ezen a területen, de a hálószobában is, ha teheted, az ágyat is cseréld le, ha abban külön ágybetétek vannak, ezek ugyanis csak gyengítik a párkapcsolatokat!
  • Mindenből kettő legyen a lakásban: két törölköző, két papucs, két éjjeli lámpa vagy éppen két gyertya. A pár nélküli tárgyak a magányt erősítik, míg a párosak az új kapcsolatnak kedveznek.
Ezt is szeretjük