Bruttó 1 millió 200 ezer járhat a társasház környezetének megszépítésére: kellemes udvar és játszótér is készülhet
A pályázati lehetőség által megszépülhet a ház környezete.

GettyImages-1174752599
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugyan egy társasház környezete merőben eltér egy családi házétól, egyáltalán nem törvényszerű, hogy személytelen legyen.

Füvesítéssel, szép növényekkel, tetszetős fákkal a terület esztétikusabbá, kellemesebbé tehető, egy szuper játszótér pedig a gyerekeknek is megadja a felhőtlen kültéri kikapcsolódás lehetőségét. Mindehhez persze súlyos összegek szükségesek, ezért érdemes tájékozódni, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak.

Egy aktuális pályázati lehetőség

Az OTP Business pályázatot írt ki lakóközösségek életminőségét javító beruházások támogatására, ami megoldást jelenthet a borsos kiadások finanszírozására, azon munkálatok elvégzésére, amelyekre a társasháznak, lakásszövetkezetnek csak később lenne kerete. Már befejezett beruházások költségének visszanyerése reményében nem lehet pályázni.

A lehetőség bármely társasház vagy lakásszövetkezet előtt nyitott. A jelentkezésnek nem feltétele a meglévő OTP pénzforgalmi számla, viszont a majdani nyertesek csak úgy vehetik át az elnyert összegeket, ha rendelkeznek OTP-számlaszerződéssel.

A pályázat két kategóriát hirdet meg, az Otthon a közösségben, illetve az Otthon a jövőben kategóriákat.

  • Az Otthon a közösségben kategória egyfelől a ház üzemeltetésének hatékonyabbá, környezettudatosabbá tételét segíti, így például a szelektív hulladékgyűjtés kialakítását, online leolvasható mérőórák beszerelését, vagy épp a postaládacserét. Ez a kategória másfelől a közös helyiségek és területek fejlesztésére is szolgál, például a biciklitárolók kialakítására, közös kerti sütő, játszótér létesítésére, kertépítésre és gyepesítésre is.
  • Az Otthon a jövőben kategória a lakók biztonsága, védelme érdekében tett fejlesztéseket takarja, így például a lépcsők balesetmentesítését, az akadálymentesítést, a digitális kaputelefonok beszerelését, a kamerarendszer kialakítását, valamint az energiahatékonyság érdekében elvégzendő változtatásokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az elnyerhető összegek 

A lehetőség vissza nem térítendő támogatást biztosít. A pályázathirdető tíz különböző helyezést nevez meg mindkét említett kategóriában: az első helyezés bruttó 1 millió 200 ezer forintos támogatási összeg, a második bruttó 1 millió 100 ezer, a harmadik bruttó 1 millió, a negyedik bruttó 900 ezer, az ötödik bruttó 800 ezer, a hatodik bruttó 700 ezer, a hetedik bruttó 600 ezer, a nyolcadik bruttó 500 ezer, a kilencedik bruttó 400 ezer, a tizedik pedig bruttó 300 ezer forintot jelent kategóriánként.

Jó tudni, hogy ezúttal nemcsak a kategórianyertes társasház vagy lakásszövetkezet, de a pályázatot benyújtó közös képviselő vagy meghatalmazottja is nyer egy 100 ezer forintos ajándékutalványt.

Hogyan és meddig kell jelentkezni?

Az OTP Business pályázatára online, e linkre kattintva lehet jelentkezni, 2021. május 30., 23 óra 59 percig. Fontos, hogy csak a hiánytalan jelentkezéseket fogadják el.

A benyújtott igényléshez szükséges:

  • a társasház vagy lakásszövetkezet, valamint a képviseletet ellátó cég vagy magánszemély adatai, 
  • a pályázati kategória megjelölése,
  • a tervezett költségek és a megvalósítás ütemterve,
  • a munka rövid leírása,
  • minimum 3 fotó a mostani állapotról,
  • illetve opcionálisan mellékelhető egy látványterv is a társasház megálmodott környezetéről.

A pályázatokat 2021. június 25-ig fogják elbírálni, és attól a naptól  július 2-ig minden nyertest értesíteni fognak. A pályázatról bővebben ez alatt a link alatt lehet tájékozódni.

Gyönyörű utcafronti díszfák

Nincs velük sok baj, és nem nőnek hatalmasra: ezek a díszfák tökéletesek lehetnek az utcafront megszépítésére.

Ezt is szeretjük