Természetes szerekkel is hófehérré teheted a megszürkült függönyöket
Filléres szerek a nagyi kamrájából
Ezek a csodaszerek működnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A megszürkült függönyök nagyon lehangolóvá tesznek még egy szépen berendezett lakást is. Erre érdemes neked is odafigyelned, és havonta, kéthavonta kimosnod a függönyöket, hogy mindig jó illatuk és ragyogó fehér színük legyen. Ha azonban nem akarsz ehhez drága speciális mosóporokat venni, van egy jó hírünk, mivel természetes és olcsó szerekkel is kiválóan kitisztíthatod függönyeidet.

Gyakori mosás és citrom a szürkülés ellen

A havonta, kéthavonta történő függönymosás gyakorinak tűnhet, azonban így megelőzheted azt, hogy a por a szálak közé ülve a mosások ellenére is szürkévé tegye a textíliát. Ha az már megszürkült, akkor se búsulj, a citromlé nagy segítségedre lehet a fehérítésben: egy lavórban vagy a kádban áztasd be a függönyöket langyos víz és citromlé keverékében legalább fél órán át. Minél több citromlét használsz, annál szebb lesz az eredmény.

Egy rövid, kímélő programmal aztán mosd át a függönyt, hogy ne csak tiszta, hanem illatos is legyen. Száradás után aztán mehet vissza az ablakra.

A sós vizes módszer

Ugyanúgy fehérítő hatású a magas sótartalmú víz. Ehhez fél kád vízbe önts egy kiló sót, kevergesd, amíg feloldódik, tedd bele a függönyt, és 12 órára hagyd benne. Utána a mosógépedben mosd át egy kímélő mosáson, hogy biztosan kiázzon belőle a só, és ne tegye tönkre a szálakat maró hatása révén. Egyszerű, mégis nagyon látványos módszer a sós áztatás, újjávarázsolja a beszürkült anyagokat.

Szódabikarbóna a mosóporral együtt

Ha nem akarsz külön áztatást csinálni, de szeretnéd fokozni a mosóporod fehérítő hatását, akkor adj egy jó adag szódabikarbónát a mosóporodhoz, amikor indítod a függönyprogramot, és a gép elvégzi helyetted az összes munkát. A szódabikarbóna remekül fertőtlenít, fehérít, és nagyon olcsó, így minden fehérítő mosáshoz adhatsz belőle a mosóporodhoz, ha ragyogó fehérségre vágysz.

Függöny és lakástextil a Diegóból

A Diego kínálatában több mint 300-féle csodálatos fényáteresztő és sötétítő függönyt találsz, melyekből gyönyörű függönyöket varrathatsz otthonodba. Használd kreatívan a lakástextileket, készíttess belőlük díszpárnát, ágytakarót, baldachint, paravánt, vagy használd térelválasztóként!

A Diego áruházaiban ingyenes szegéssel, szabással és vasalással várnak! 
Ne szalaszd el a lehetőséget!

Újjávarázsolt függönyök sütőporral

Amennyiben nemcsak a fehérítés és a szennyeződések eltávolítása a célod, akkor a sütőporral új életre keltheted az elnyűtt függönyöket is. A fél kád vízbe ezúttal tegyél öt-hat zacskó sütőport, hagyd ázni hat órán át, és utána tedd a mosógépedbe. A mosóporhoz is adhatsz további egy zacskó sütőport és egy kanál sót, hogy szép tiszta és újra finom puha legyen a függöny.

Ezt is szeretjük