Ha ezt rosszul választod ki, tönkreteszed lakásod élhetőségét
Ezek a szempontok segítenek jó döntést hozni
Mutatjuk pontról pontra! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szőnyeg lakásod fókuszpontja is lehet, érdemes tehát jól körülnézni, mielőtt kiválasztod a legmegfelelőbbet. Most elmondjuk, mi szerint válassz!

Szín szerint

A szőnyeg színének kiválasztása során szem előtt tarthatod kedvenc színedet, színeidet, választhatsz a szoba vagy a berendezési tárgyak színeivel harmonizáló szőnyeget, valamint olyat is, amely éles kontrasztot alkot azokkal, szinte kiugrik a térből. A színek különböző hatással vannak az emberre, befolyásolják a közérzetet, mindennapokat. Alapvetően elmondható, hogy az erős, élénk színek serkentenek, míg a pasztellszínek nyugalommal töltenek el. 

Mintázat szerint

Egy látványos mintázatú, élénk színű szőnyeg feldobhatja a szoba egyhangúságát, ugyanakkor már meglévő, nagy mintás darabjaid mellé válassz visszafogottabb, egyszínű szőnyeget. A szőnyegkínálat igen széles - kaphatóak a sokak által kedvelt modern darabok, örök klasszikus mintázatok, virágos és indamintás, valamint a körökkel és csíkokkal játszó szőnyegek, illetve a gyerekszőnyegek tárháza is gazdag.

kepgali-1-400x2661.jpg

Méret szerint

A szőnyegek ma már számos méretben kaphatóak, és ha nem méred fel előre a terepet, bizony meglepetésként érhet, hogy a szőnyeg mérete mégsem passzol az elképzeléseidhez. A legideálisabb méret kiválasztása érdekében mérd le előre a már meglévő bútorokat vagy a szőnyeg tervezett helyét. 

Forma és szálhosszúság szerint

A formák közül általában elsőre a téglalap alakú jut eszünkbe, pedig ennél már bővebb a választék. Választhatsz például négyzet alakú szőnyeget, illetve nagyon divatosak most a kör alakú szőnyegek is. A szálhosszúságot is érdemes figyelembe venni, nappaliba, hálóba választhatsz puha, hosszú szálú szőnyeget, míg közlekedőkbe, étkezőbe inkább a rövidebb szálúak mellett dönts.

Helyiség szerint

Nappaliba kényelmes, barátságos, azonban könnyen tisztítható szőnyeget válassz, hiszen ez a lakás legforgalmasabb helyisége. Az étkezőbe célszerűbb rövidebb szálú szőnyeget választani. A hálóba viszont igazán puha, süppedős szőnyeg való, amelyre kellemes érzés rálépni ébredés után.

Gyerekszobába meleg, puha, ugyanakkor strapabíró, könnyen tisztítható szőnyeget válassz. Konyhába is választhatsz szőnyeget, kifejezetten erre a célra kifejlesztett, strapabíró, vízálló verzióban.

Most, hogy tudod, milyen szempontok szerint válassz, látogass el a Diego oldalára, és találd meg a számodra legideálisabbat a kínálatban!

Ezt is szeretjük