3 millió is járhat a kert megszépítésére: nem mindenki tudja a lakásfelújítási támogatásról, mire használható pontosan
Sokan nem tudják, de a támogatásból a kert is megszépíthető.

GettyImages-133697886
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy népszerűségnek örvend az otthonfelújítási támogatás, mely 2021. január 1-től vált elérhetővé az érdeklődők számára.

A lehetőség azoknak a legalább egygyermekes családoknak kedvez, akik nem szeretnének új lakásba költözni, meglévő ingatlanukat viszont szívesen szebbé, modernebbé, élhetőbbé tennék. A támogatás a felújítási költségek felét állja, maximum 3 millió forintig. A munkálatok és az anyagköltség 50-50%-os arányban kell, hogy kitegye ezt az összeget.

A kert is megszépülhet

Az otthonfelújítási támogatásról a legtöbb embernek a beltéri renoválás jut eszébe, holott az elnyert pénz az udvar megszépítésére is fordítható. Ha tehát a kert mindeddig elhanyagolt és csúnya volt, most végre kellemes oázissá változhat.

A támogatásból készülhet térkő burkolat, mely rendezettebbé, tagoltabbá teszi a kertet, és abban is segít, hogy nedvesebb időben se legyen lehetetlen a közlekedés odakint. Kocsibeálló ugyancsak létesíthető, így az udvarba történő beparkolás sokkal kényelmesebbé és sármentesebbé válik. Aki szeretne, akár garázst is felhúzhat az otthonfelújítási támogatásból.

Az elnyert összeg a kerítés felújítására is fordítható. Ez egyfelől a biztonság szempontjából előnyös, másfelől pedig esztétikai jelentősége is van, hiszen a kerítés állapota sokat ronthat, illetve javíthat is az udvar összképén.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha a telken van rá lehetőség, akkor a támogatásból akár előtető, terasz, illetve télikert is készülhet, amely évszaktól és időjárástól függetlenül is kellemes színteret teremt a pihenéshez, növények neveléséhez. Egy ilyen létesítmény plusz életteret is nyújt, ami ugyancsak fontos szempont. Végül ne feledkezzünk meg a melléképület-felújítás lehetőségéről sem, ami ugyancsak nagyban növeli az udvar színvonalát, és segíthet elhárítani a balesetveszélyt is, amit egy düledező épület jelent.

Láthatjuk tehát, hogy az Otthonfelújítási támogatás megannyi kültéri munka elvégzésére fordítható: már csak a növények szükségesek, és makulátlan lehet a kert összképe.

A támogatásról bővebben a Magyar Államkincstár weboldalán lehet tájékozódni.

Egy kis inspiráció

Ha az udvar megszépítését tervezed, ezeket a képeket érdemes átfutnod: előtte-utána fotók a felújításra váró, és már elkészült kertekről.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük