3 millió is járhat a kert megszépítésére: nem mindenki tudja a lakásfelújítási támogatásról, mire használható pontosan

Sokan nem tudják, de a támogatásból a kert is megszépíthető.

GettyImages-133697886

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy népszerűségnek örvend az otthonfelújítási támogatás, mely 2021. január 1-től vált elérhetővé az érdeklődők számára.

A lehetőség azoknak a legalább egygyermekes családoknak kedvez, akik nem szeretnének új lakásba költözni, meglévő ingatlanukat viszont szívesen szebbé, modernebbé, élhetőbbé tennék. A támogatás a felújítási költségek felét állja, maximum 3 millió forintig. A munkálatok és az anyagköltség 50-50%-os arányban kell, hogy kitegye ezt az összeget.

A kert is megszépülhet

Az otthonfelújítási támogatásról a legtöbb embernek a beltéri renoválás jut eszébe, holott az elnyert pénz az udvar megszépítésére is fordítható. Ha tehát a kert mindeddig elhanyagolt és csúnya volt, most végre kellemes oázissá változhat.

A támogatásból készülhet térkő burkolat, mely rendezettebbé, tagoltabbá teszi a kertet, és abban is segít, hogy nedvesebb időben se legyen lehetetlen a közlekedés odakint. Kocsibeálló ugyancsak létesíthető, így az udvarba történő beparkolás sokkal kényelmesebbé és sármentesebbé válik. Aki szeretne, akár garázst is felhúzhat az otthonfelújítási támogatásból.

Az elnyert összeg a kerítés felújítására is fordítható. Ez egyfelől a biztonság szempontjából előnyös, másfelől pedig esztétikai jelentősége is van, hiszen a kerítés állapota sokat ronthat, illetve javíthat is az udvar összképén.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a telken van rá lehetőség, akkor a támogatásból akár előtető, terasz, illetve télikert is készülhet, amely évszaktól és időjárástól függetlenül is kellemes színteret teremt a pihenéshez, növények neveléséhez. Egy ilyen létesítmény plusz életteret is nyújt, ami ugyancsak fontos szempont. Végül ne feledkezzünk meg a melléképület-felújítás lehetőségéről sem, ami ugyancsak nagyban növeli az udvar színvonalát, és segíthet elhárítani a balesetveszélyt is, amit egy düledező épület jelent.

Láthatjuk tehát, hogy az Otthonfelújítási támogatás megannyi kültéri munka elvégzésére fordítható: már csak a növények szükségesek, és makulátlan lehet a kert összképe.

A támogatásról bővebben a Magyar Államkincstár weboldalán lehet tájékozódni.

Egy kis inspiráció

Ha az udvar megszépítését tervezed, ezeket a képeket érdemes átfutnod: előtte-utána fotók a felújításra váró, és már elkészült kertekről.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük