Álomszép kerti növények, amik a tűző napon is virágoznak: imádják a napsütést

Némely kerti dísznövények imádnak lubickolni a napfürdőben.

kerti növények

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári kánikulát nemcsak az állatok és az emberek, de a növények is megérzik, és bizony egyes fajták nem bírják huzamosabb ideig az erős napsütést. A növényvilág más tagjai viszont kifejezetten szeretnek sütkérezni akár a tűző napon is, sőt, olyankor mutatják meg igazi pompájukat.

Ráadásul a gyönyörű növények nagy részét bátran kiültetheted akár nyáron is a kertbe, mert egészen az első fagyokig virágoznak. Persze ettől függetlenül minden egyes fajnak vannak bizonyos igényeik, amik ha nem teljesülnek, akkor ugyanúgy elhervadhatnak, mint bármilyen más növény.

Napkedvelő nyári növények

A kert ékszerei a dísznövények, melyek ezer meg egy színben tündökölnek, és jó esetben egészen késő októberig gyönyörködhetsz bennük. Ha odafigyelsz a megfelelő locsolásra és a talajuk minőségére, akkor még hosszú éveken át tarkállhatnak. Hiszen ne feledd: attól még, mert egy virágos növény napkedvelő, nem feltétlenül jelenti azt, hogy szárazságtűrő is egyben! Mutatjuk, melyeket ültetheted bátran napos helyre.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük