Nyaralj otthon!
10 tipp a nyárias otthonért
Itt az ideje, hogy ne csak te készülj a nyárra, hanem az otthonodba is bevidd a hangulatát! Tippjeinkkel egy nap alatt átváltoztathatod lakásod!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Keveseknek adatik meg, hogy az egész nyarat utazgatással, vagy éppen a tengerparton töltsék. Ha te is azok közé tartozol, akik kénytelenek többnyire az otthonukban tölteni a nyári hónapokat, ne keseredj el! Varázsolj magad köré tengerparti hangulatot!

Csíkosat mindenhová!

A matrózéletet idéző csíkos anyagokkal könnyedén kölcsönözhetsz az otthonodnak tengerparti hangulatot! Szerezz be egy csíkos fürdőköpenyt, néhány csíkos törölközőt, és akaszd ki őket a fürdőben!

A hálószobát se hagyd ki a csík-kavalkádból: a téli ágytakarót és az ágyneműt is cseréld le csíkosra! Ha kedveled az extravagáns stíluselemeket, akkor akár egy hatalmas pálmafát vagy strandot ábrázoló ágyneművel is megidézheted a nyarat!
Ha a lakásod stílusából adódóan alkalmas rá, és elegendő hellyel is rendelkezel, akkor szerezz be egy csíkos, kinyitható napozószéket és tedd a nappali egy jól látható sarkába! Az sem baj, ha nem használod, a célt eléred vele!

Hasznos és elegáns

Úgy tűnik, a baldachin újra fénykorát éli. Nem is csoda, hiszen nem csak praktikusan és vegyszerek nélkül tarthatók távol vele a szúnyogok és a különböző repülő betolakodók, hanem a hálószobának is páratlanul romantikus hangulatot kölcsönöz. A lakberendezési áruházakban többfélét is találni, amelyek egyszerűen rögzíthetők az ágy fölé. Szerezz be egyet, és úgy érzed majd magad reggelente, mintha valamelyik trópusi szigeten ébrednél!

Praktikus és hangulatos

A bambusz azon anyagok egyike, amelyek nem csak könnyen beszerezhetőek, hanem szinte az összes lakásban jól mutatnak. Itt az ideje, hogy leszedd a vastag, téli sötétítőfüggönyöket, helyettük pedig akassz az ablakokba bambuszrolókat! Olcsók, hangulatosak, ráadásul még árnyékolnak is!

Csavard fel!

A lakásban található szőnyegek nagy, összefüggő felületükkel igencsak meghatározzák az otthon hangulatát és színvilágát. Télen nagyon hasznosak, hiszen szigetelnek, nyáron azonban érdemes őket feltekerni, és levinni a pincébe, vagy eldugni a spájzba. Helyette vedd elő a szekrény mélyéről a napozógyékényt, és azt terítsd le a földre! Ha megteheted, szerezz be tengeri fűből vagy más természetes anyagból készült szőnyeget! Természetesek, egészségesek, könnyen tisztántarthatók, és nem utolsósorban a legnyáriasabb kiegészítők!

Tengerre!

Ha valódi tengerparti hangulatot szeretnél teremteni otthon, akkor keresd elő az előző nyaralások alkalmával gyűjtött kagylókat, és tegyél belőlük egy marékkal egy vesszőből vagy háncsból szőtt kosárba, és ezt tedd az asztalra! A nagyobb, dekoratívabb darabokból egyet-egyet helyezz el a polcon, az éjjeli szekrényen, és tegyél belőlük a kád szélére is a tusfürdők és samponok közé! Egy kis ragasztó segítségével akár fel is rögzítheted őket a tükör szélére, így minden reggel úgy érzed majd magad a fürdőben, mintha éppen a partra készülnél napozni.

Ki a szabadba!

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy a lakásodhoz erkély is tartozik, vagy esetleg családi házban laksz, ahol terasz is van, akkor itt az ideje, hogy előszedd a napozószékeket és kerti bútorokat! Az erkély is alkalmas arra, hogy kiköltözz oda esténként, ráadásul ma már számtalan lakberendezési és barkácsáruházban beszerezhetsz kifejezetten kis alapterületű helyekre tervezett bútorokat! Két szék és egy kis csíkos terítővel letakart asztalka egy kosár kagylóval az erkélyen elég ahhoz, hogy egy kicsit a szabadban érezd magad!

Nem csak télen!

Tévhit, hogy a gyertyák inkább egy romantikus téli este kiegészítői, mintsem a nyári hangulat kellékei! Főként akkor nem, ha olyan gyertyatartókat választasz hozzájuk, amelyek a viharlámpákra emlékeztetnek! A lámpásokat teheted a földre, de fel is akaszthatod a könyvespolc aljára! Ha pedig az erkélyre is teszel egyet, sötétedés után olyan hangulatot teremthetsz, mintha egy tengerparti apartman teraszán üldögélnél!

Merülj el a habokba!

A tengerparti nyaralás élményét a fürdőben a leginkább úgy idézheted elő, ha beszerzel néhány, tengeri algát tartalmazó fürdősót, pakolást, testradírt!

Engedd tele a kádat, önts bele egy kiló tengeri sót, tegyél fel egy algás pakolást, kapcsolj be egy kis kubai zenét, és relaxálj. Szívd magadba a képzeletbeli tengerillatot, és képzeletben utazz el! Egy-egy izzasztó munkanap után nincs is jobb ennél!

Ezt is szeretjük