3 egész nyáron virágzó, gyönyörű növény a balkonra

Élvezd a jó időt az erkélyen! Ha a kényelemről már gondoskodtál, ne feledkezz meg a növényekről sem.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell lemondanod a természet közelségéről csak azért, mert nem adatott még meg, hogy családi házban lakj! Igazi édenkertet varázsolhatsz magad köré akkor is, ha csak egy apró erkély tartozik a lakásodhoz. Ha ráadásul jól választasz a növények közül, a balkonodat akár egészen őszig virágok százai díszíthetik. A következőkben olyan növényeket ismerhetsz meg, amelyek októberig virágoznak, ha egy kicsit törődsz velük.

Egy színpompás csoda: sétányrózsa

A bokros verbéna néven is ismert sétányrózsa csodálatos virágokkal hálálja meg a gondoskodást, amelyek a virágzási idő alatt folyamatosan változtatják a színüket.

A sétányrózsa gyorsan növő, örökzöld cserje, amely kissé ráncos, sötétzöld levelekkel rendelkezik. Májustól októberig csomókban megjelenő, csöves virágok díszítik, amelyek a pirostól egészen a fehérig szinte minden árnyalatban pompázhatnak. A sétányrózsa kezdetben a kisebb erkélyeken elhelyezhető, jó tudni azonban, hogy az egyébként 30-40 centiméteres növény elérheti a másfél méteres nagyságot is.

Hogyan tartsd?

A sétányrózsa kedveli a napos helyeket, de félárnyékban is jól érzi magát. Sem a víz, sem pedig a tápanyag tekintetében nem számít különösen igényes fajtának, a növekedési időszakban azonban tanácsos rendszeresen öntöznöd és tápoldatoznod. Ahhoz pedig, hogy virágaival valóban októberig díszítse az erkélyed, fontos, hogy az elnyílt virágokat és a növény bogyós terméseit rendszeresen eltávolítsd. A növény egyaránt jól mutat függőkosarakban és balkonládában.

Jó, ha tudod!
A sétányrózsának minden része mérgező, ezért mindig ügyelj arra, hogy kisgyerekek ne legyenek a közelében.

Egy változatos szépség: kék lobélia

A flamand botanikusról, Matthias de L'Obelről elnevezett lobélia különösen népszerű a növénykedvelők körében, ezt pedig nem másnak köszönheti, mint csodálatos, színes virágainak.

A lobéliának számos változata ismert manapság, az egyes fajták között így egyaránt megtalálhatják a kedvencüket azok, akik csupán aprócska erkéllyel rendelkeznek, és azok is, akiknek lehetőségük van helyigényesebb növények tartására is.

A kék lobélia például, amelyből létezik csüngő és álló változat is, nem nő nagyra: magassága nem haladja meg a 25 centimétert. Kis termete ellenére gyönyörű dísze lehet bármelyik erkélynek, köszönhetően a növényt májustól októberig díszítő apró, finom virágoknak.

Hogyan tartsd?

A lobéliák elsősorban a napos helyet kedvelik, de kitűnően eléldegélnek az erkély félárnyékos részén is. Arra azonban ügyelj, hogy a lobélia földje mindig nedves legyen, mert nem bírja a szárazságot. Túl sűrűn sem tanácsos ültetni, mert a vékonyabb hajtások könnyen megnyúlnak és eldőlnek.

Aprócska erkélyekre: cseppecskevirág

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Aki pedig a margarétát kedveli, az a cseppecskevirágot is imádni fogja.

Ez a gyönyörű apróság - amelynek magassága nem haladja meg a 40 centimétert - ugyanis hasonló virágokkal díszíti az erkélyed, mint a margaréta. A Dél-Afrikából származó cseppecskevirág rendkívül szívós növény, virágzását pedig májustól egészen októberig élvezheted - abban az esetben, ha tiszteletben tartod az igényeit.

Levélzete lándzsára emlékeztet, hajtásai mereven felfelé állnak, virágai pedig a fehér, a rózsaszín, a piros, sőt, még a lila árnyalataiban is pompázhatnak.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hogyan tartsd?

A cseppecskevirág legfőképpen a napos helyet kedveli, az árnyéktól ezért óvd. Tanácsos az esőtől is védeni, hiszen nem kedveli a túl sok vizet. Tápanyagban közepesen dús, porózus talajban tartsd, és ügyelj arra, hogy az elvirágzott hajtások ne maradjanak sokáig a növényen.

Ezt is szeretjük