8 dolog az őszi kertben, ami neked és a környezetnek is nagyon rosszat tesz - Mit csinálj helyette?

Ősszel sokan a kertbe vonulnak elvégezni a teendőket, eltüntetni a lehullott faleveleket, betakargatni a virágágyásokat vagy megmetszeni a fákat.

Őszi ártalmas kerti munkák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az őszi kert rengeteg munkát tartogat, amiket nem árt tudatosan, átgondoltan elvégezni. Elvégre minden, amit az ember művel, hatással van a környezetére, miért éppen a kerti munkák lennének ez alól kivételek?

A kert sokak számára megnyugvást, békét, kis kiszakadást jelent a hétköznapi, szmogos városból. Ezt a mini édenkertet azonban nemcsak ápolni, de megőrizni is kell, pláne ősszel, amikor a borongós téli időre kell felkészíteni a kertet.

Ártalmas őszi munkák

Egyre nagyobb a hangsúly és a szerepe az egyén környezettudatos magatartásának. A természettel harmóniában is el lehet végezni a kerti teendőket, meglepően kis változtatásokkal minimálisra lehet csökkenteni azt az egyébként hatalmas ökológiai lábnyomot. Ráadásul ezek a lépések nem csak a környezetnek, de az embernek is nagyon hasznosak. Ezekkel az őszi előkészületekkel és tanácsokkal nem csak csökkenteni lehet a kerti balesetek számát is, de a hideg téli időszakot is könnyebben átvészelhetik az értékes növények.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük