8 dolog az őszi kertben, ami neked és a környezetnek is nagyon rosszat tesz - Mit csinálj helyette?

Ősszel sokan a kertbe vonulnak elvégezni a teendőket, eltüntetni a lehullott faleveleket, betakargatni a virágágyásokat vagy megmetszeni a fákat.

kerti munkák ártalmas
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az őszi kert rengeteg munkát tartogat, amiket nem árt tudatosan, átgondoltan elvégezni. Elvégre minden, amit az ember művel, hatással van a környezetére, miért éppen a kerti munkák lennének ez alól kivételek?

A kert sokak számára megnyugvást, békét, kis kiszakadást jelent a hétköznapi, szmogos városból. Ezt a mini édenkertet azonban nemcsak ápolni, de megőrizni is kell, pláne ősszel, amikor a borongós téli időre kell felkészíteni a kertet.

Ártalmas őszi munkák

Egyre nagyobb a hangsúly és a szerepe az egyén környezettudatos magatartásának. A természettel harmóniában is el lehet végezni a kerti teendőket, meglepően kis változtatásokkal minimálisra lehet csökkenteni azt az egyébként hatalmas ökológiai lábnyomot. Ráadásul ezek a lépések nem csak a környezetnek, de az embernek is nagyon hasznosak. Ezekkel az őszi előkészületekkel és tanácsokkal nem csak csökkenteni lehet a kerti balesetek számát is, de a hideg téli időszakot is könnyebben átvészelhetik az értékes növények.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük