Nem szárad el a virág, amíg nyaralsz: 3 zseniális önlocsoló ötlet, hogy életben maradjanak a növények
Ha valamilyen önlocsoló ötletet választasz, nyugodtan nyaralhatsz, a virágok is túlélik.

GettyImages-1157522209
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyaralásról nyaralásra mindenki tűkön ülve várja az indulás napját, ám az út csakis úgy lehet gondtalan, ha az ember mindent rendben hagy otthon, és nyugodtan csukja be maga mögött az ajtót.

Ha te is vakációzni készülsz, és vannak szobanövényeid, bizonyára számodra sem mindegy, hogy a forró, száraz időben átvészelik-e locsolás nélkül, amíg nem leszel otthon. Amennyiben nem tudsz megkérni egy családtagot vagy közeli, megbízható barátot, hogy öntözze meg őket helyetted, egy-egy alternatív önlocsoló módszer hasznodra lehet. Ezekkel a növények távollétedben is vízhez juthatnak.

3 önlocsoló módszer

Nem is gondolnád, mennyire egyszerű, mégis jól működő csináld magad módszerek léteznek arra, hogy a nyaralás alatt is gondoskodhass a növényeid vízellátásáról. Az első megoldáshoz, mely a képen balra látható, mindössze egy zárható szájú, erős mélyhűtő zacskó, két csipesz és jó nedvszívó képességű madzag szükséges.

k

Először vágj két egyforma darabot a madzagból, melyeknek az egyik végét ásd le a növény gyökeréig a virágföldben, majd temesd be. Ezután engedj vizet a zacskóba, és vezesd bele a madzagok másik végét. Ez a két madzag vezeti majd el a vizet a növényhez. Következő lépésként helyezd el a zacskót a cserép mellett, és rögzítsd a széléhez a két felső csücskét a csipeszek segítségével. Végül nyomkodd össze a zacskó zárócipzárját, hogy a víz ne párologjon el a zacskóból.

A cikk az ajánló után folytatódik

A második önlocsoló módszer a fenti képen jobbra látható. Megvalósításához egy magasabb, a kis méretű cserép kerületének megfelelő műanyag vagy üvegpohárra és jó nedvszívó képességű, vastagabb madzagra van szükség. Vágj le egy hosszabb darabot madzagból, melyet nyomj fel a cserépbe az alján lévő lyukon át egy gyufaszál segítségével. Másik végét később a pohárba kell lógatnod, ugyanis ez a madzag fogja a gyökérhez vezetni a vizet. Tölts annyi vizet a pohárba, hogy ha belehelyezed a cserepet, akkor is maradjon egy kis hely a víz és a cserép alja között. Végül helyezd be a cserepet a pohárba.

y

Amennyiben nem vagy a DIY-munkák híve, a harmadik ötlet neked való lehet. A képen látható önlocsoló eszköz kertészeti áruházakban, illetve háztartási boltokban szerezhető be. Egy hagyományos, vízzel töltött PET-palackot kell rácsavarni, majd felfordítani, és hegyes végével a cserépbe fúrni. Végül csupán meg kell nyitni az oldalt látható apró csapocskát. A víz a beállított mértékben, folyamatosan csöpögni fog a növény számára.

Ezekkel a megoldásokkal nincs okod aggodalomra, hiszen a növényeid a nyaralásod alatt is vízhez fognak jutni, és ugyanolyan zöldellően várhatnak vissza, mint amikor elindultál otthonról.

Hogyan lehet megszabadulni a levéltetvektől?

Ha szereted a növényeket, jó, ha tudod, hogyan lehet őket megszabadítani a levéltetvektől.

(Borítókép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük