Omlós, foszlós kenyér házilag: kenyérsütő gépek 15 ezer forint alatt

Hiányzik a friss kenyér illata? Ezekkel a gépekkel akár minden reggel a meleg tészta illatára ébredhetsz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legbalszerencsésebb napokról is úgy érezzük, jól végződtek, ha éppen akkor érkezünk a boltba, amikor friss áru jön: a puha, meleg kenyér mindenért kárpótol. Lusta, hűvös vasárnap reggeleken pedig nincs is jobb, mint a frissen sült kenyér illatára ébredni.

Egy okos kis kenyérsütő masinával ezt nem is nehéz megvalósítani, hiszen így még különösebb konyhai gyakorlatot sem igényel a kenyérsütés, elég, ha a hozzávalókat beleöntöd a gépbe, az pedig elvégzi helyetted a dagasztást és a sütést.

A lekvárt is elkészíti hozzá

A Sencor SBR 300W modellje 11 előre beállított programmal rendelkezik kenyérsütéshez, ezenkívül 11 különféle program közül választhatsz akkor is, ha lekvárt szeretnél készíteni benne, és ugyancsak 11 program kínálkozik a különféle tészták kelesztéséhez, legyen az pizza, bagett, zsemle vagy fánk.

A gyors sütés program használatával már 80 perc alatt elkészítheted a friss, omlós házi kenyeret, a melegen tartó opcióval pedig a sütés befejeztével még egy órán keresztül működik.

A Sencor kenyérsütő gépével 450, 700 vagy 900 grammos kenyeret készíthetsz, és még a héj színét is kiválaszthatod - világos, közepes vagy sötét lehet. Az LCD kijelző mutatja a hátralévő sütési időt, a betekintő ablakon pedig a saját szemeddel is láthatod, hogy hogyan készül a házi kenyér.

Áramszünet esetén a gépnek még hét percig működik a memóriája, akár 15 óra késleltetést is beállíthatsz, és a mosogatással sem lesz gondod a tapadásmentes bevonat miatt. A kenyérsütő ára ráadásul mindössze 11 900 forint.

Bármilyen recepthez

Az FG electronics FS-610 számú modellje egy igazán modern konyhai gép, ami kielégíti napjaink elvárásait. Nyolcféle programja közül biztosan megtalálod azt, amelyikre éppen szükséged van, bármilyen receptet szeretnél elkészíteni, illetve bármilyen lisztet használsz. A programok között csak dagasztó és csak sütő funkciót is találsz, arra az esetre, ha a munka valamelyik fázisát magad szeretnéd elvégezni.

A kényelmedet LCD-kijelző és késleltetett indítás is szolgálja, a kenyérsütő gépet még egy legfeljebb tízperces áramkimaradás sem zavarja meg. A 600 W teljesítményű gépben legfeljebb 900 grammos cipót tudsz sütni. A készülékhez a gyártó egy receptekkel kiegészített, az otthoni kenyérsütési módozatokat összefoglaló brosúrát is mellékel. Az FG electronics sütőjét az Ebolt kínálatában 13 999 forintért találod meg.

Melegen tartja

A Clatronic BBA 2865 kenyérsütő modell leginkább családosoknak lehet jó választás, mivel egészen nagyméretű, 1,3 kilogrammos kenyeret is lehet vele sütni, miközben a biztonság miatt sem kell aggódnod: a gép falai sütés közben is hidegen maradnak, így az sem jelent gondot, ha a gyerekek a konyhában sürgölődnek, miközben a kenyér készül.

A 800 W teljesítményű gépen kilenc különféle program közül választhatsz, többek között teljes kiőrlésű kenyeret is készíthetsz vele.

Ha nem szeretnél sokat várni a friss kenyérre, választhatod a gyors sütés programot, de ha előrelátó vagy, beállíthatsz egy késleltetett indítást, így a kenyér éppen akkorra készül el, amikor szükséged lesz rá - a melegen tartó opció használatával pedig tovább őrizheted meg a frissességét. A mosogatás miatt sem kell aggódnod, a sütőformát tapadásbiztos bevonattal látták el. A Clatronic kenyérsütő gépét az Ebolt kínálatában 14 344 forintért vásárolhatod meg.

Friss kenyeret szingliknek is!

A Nimbusz XBM 1128 kenyérsütője takaros kis cipók sütésére készült, 450-700 grammos kenyérkéket süthetsz benne. Kiválaszthatod a kenyérméretet és a sütési erősséget, valamint a 12 program közül az édes vagy sós tésztának, illetve az összetevőknek megfelelő opciót. Akár 13 órás késleltetést is beállíthatsz, a sütési program lejárta után pedig a gép még egy órán keresztül melegen tartja a kenyeret.

A könnyebb kezelhetőséget az LCD kijelző és a betekintő ablak segíti, így a saját szemeddel láthatod, hogyan sül a cipó. A kenyérsütő teljesítménye 600 W, a tartozékok között szerepel mérőedény és kanál is. A sütőformát kiemelheted, és mosogatógépben elmoshatod. Az Electroparkban a Nimbusz kenyérsütőjét 9 900 forintért veheted meg.

Neked van bevált kenyérrecepted?

Ezt is szeretjük