Aprócska mosogatógépek körképe 60 ezer forint alatt
Ha kicsi a konyhád
A mosogatógépek ma már nem számítanak luxusnak, néhány modell pedig a legkisebb konyhába is befér.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mosogatógépek nemcsak időt, de vizet is spórolnak, ráadásul a magasabb hőfokon, amit a kezed már nem bírna, az edények és poharak is tisztábbak lesznek, a kórokozók pedig elpusztulnak.

A mosogatógépek ma már nem számítanak luxuscikknek, akár 60 ezer forint alatti áron is hozzájuthatsz a piszkos munkától megkímélő szerkezetekhez, melyek között számos olyan modell is akad, amit kifejezetten az apró konyhákba terveztek.

Mindent bele

A Gorenje GI 51020 E névre keresztelt modelljének a legnagyobb lábas elmosása sem jelent gondot, pedig mindössze 82x45x57 centiméteres méretekkel rendelkezik.

Szinte hihetetlen, de a karcsú mosogatógépbe akár tíz terítéket is bepakolhatsz, az állítható polcnak köszönhetően pedig a magasabb edények tisztítása sem jelent problémát.

A B mosási és szárítási hatékonyságú, beépíthető mosogatógépet energiahatékonyság szempontjából is B kategóriába sorolták, viszont rendelkezik a biztonsági Aquastop funkcióval, és működés közbeni zajszintje is mindössze 52 dB.

Az átlagosan 16 liter vizet fogyasztó masina kijelzője figyelmeztet, ha pótolnod kell a sót, és öt különböző programon képes tisztává varázsolni a mosatlant - sajnos azonban a hőfokot nem szabályozhatod, a Gorenje modellje mindig 65 fokos vízzel dolgozik.

Az Electronic Outlet kínálatában 59 900 forintért megvásárolható mosogatógép azonban még így is megéri az árát.

Aprócska segítő

A Candy annak a szűk rétegnek fejlesztette ki mosogatógépét, akik tényleg csak talpalatnyi konyhával rendelkeznek, de ez sem rettenti őket vissza attól, hogy időnként még vendégeket is hívjanak.

A mini mosogatógép az asztali kategóriába tartozik, ami azt jelenti, hogy akár a munkapulton is helyet szoríthatsz neki, de akár egy kisebb beépített sütő alá vagy fölé is befér, olyan szolid méretekkel rendelkezik: a 45 centiméter magas, 55 centiméter széles és 50 centiméter mélységű masina láthatatlanul meghúzódik a háttérben, teljesítménye azonban nem arányos a méreteivel.

Az AAA energiaosztályú kisgép egyszerre hat terítéket képes elmosni, öt választható mosogatási hőmérsékleten, vízfogyasztása pedig mindössze nyolc liter. A hat mosási program között igazán környezetkímélő eco bio változatot is találsz, a gép pedig arra is képes, hogy igény szerint akár kettő, négy, hat vagy nyolc órával a programozás után kezdje el a mosogatást. A Candy CDCF 6 mosogatógép ára 52 890 forint.

Nagy családi lakomákhoz

Akár kilenc terítéket is tisztára mos neked az Indesit DI 450-es modellje, melyet állítható, 82 és 90 centiméter közötti magasságával kényelmesen beépíthetsz, ha találsz 45 centiméternyi szabad helyet a konyhapultban.

Az öt különféle program között szerepel eco-, intenzív és gyorsmosás is, a mosogatógép átlagosan 14 liter vizet fogyaszt.

A B energiaosztályú masina 40, 50 vagy 65 fokon varázsolja csillogóan tisztává az edényeket, a beépített Aquastop rendszernek köszönhetően pedig gondoskodik róla, hogy egy esetleges meghibásodás esetén ne keletkezzen vízkár a konyhában.

A sóhiányt jelző leden kívül a mosogatógépen nincs kijelző, működés közbeni zajszintje 55 dB. Az Indesit modellje, amely méretei ellenére hatalmas befogadóképességgel rendelkezik, és így akár több órás mosogatástól is megkímélhet, 56 760 forintért lehet a tiéd.

Pehelysúlyú bajnok

Szintén a mini méretű, asztali mosogatógépek táborát erősíti az Electrolux ESF 2410-es modellje, amely mindössze 45 centiméter széles, 46 centiméter magas és 48 centiméter mély. Bár a gép hatékonyságát C osztályba sorolták, szárítási hatékonysága pedig B osztályzatot kapott, energiafogyasztása A kategóriás, és egyszerre öt komplett terítéket képes tisztára mosni.

A mindössze 16,5 kilós masina palettáján öt különböző mosási program szerepel, és 40, 50, 55, 65 vagy akár 70 fokon tisztítja az edényeket. Az Electrolux mosogatógépének átlagos vízfogyasztása nyolc liter, munka közben pedig 57 dB-en duruzsol. A mosogatógépet kereken 60 ezer forintért vásárolhatod meg.

Ezt is szeretjük