4 hűsítő, tengerparti tipp fillérekből

Már a tengerben áztatnád magad, de még messze a pihenés ideje? Itt az idő, hogy elővedd a tavalyi nyaralás alkalmával gyűjtött kincseket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alig akad olyan, aki a nyaralás alkalmával csupán élményeket gyűjtene a különféle kincsek helyett, kezdve a tengerparti homoktól egészen a kagylókig és csigákig. Aztán hazatérve hosszan gondolkodik azon, mit is csináljon a megszerzett zsákmánnyal.

Ha a te szekrényedben is lapul egy-két befőttesüvegnyi kagyló, akkor itt az ideje, hogy elővedd!

Ezekkel a kincsekkel ugyanis valódi tengerparti hangulatot varázsolhatsz az otthonodba úgy, hogy az otthonodat is dekoratívabbá teheted, és egy kis nosztalgiát is csempészhetsz a falak közé. Meglátod majd, filléres tippjeinkkel könnyebb lesz elviselni azt a néhány hetet, ami még hátra van az idei üdülésig!

Egy kis kagyló, egy kis kék

Mi is emlékeztetne jobban a türkizkék tengerre, és a tengerparton lengedező hűs szellőre a hideg kék üvegnél? Talán csak azok a kagylóhéjak és csigaházak, amelyek minden rendes tengerparton megtalálhatók.
Ahhoz, hogy egy kicsit nosztalgiázz, és a nyaralás hangulatát az otthonodba is becsempészd, nincs is más dolgod, mind e két kincset kombinálni. Bármilyen átlátszó kék üvegtálat vagy tányért találsz otthon, szedd elő, és töltsd meg néhány dekoratívabb tengeri kinccsel, és helyezd a nappali asztalának közepére vagy szélére - a lényeg, hogy látványos helyen legyen.
A terasz vagy erkély asztala is megfelel, sőt, a nyár esti vacsora terítékének is látványos kiegészítői lehetnek ezek az egyszerű, de annál dekoratívabb kompozíciók.

Nemcsak szép, de hűsít is

Ki ne vágyna a tikkasztó melegben olyan dekorációra, amely nemcsak a lakás esztétikumához járul hozzá, de látványa még a hűs tengervizet is idézi? Ráadásul mindehhez nincs is másra szükség, mint egy egyszerű, teljesen átlátszó, üveg vázára, néhány halványzöld és világoskék, apró dekorüveg-kavicsra, na meg négy-öt szálra a kedvenc vágott virágodból.
A vázát töltsd meg félig a kavicsokkal, majd engedj bele vizet, és a kavicsok közé állítsd a virágokat - ez utóbbiakat így ráadásul még könnyebben tudod elrendezni a vázában, hiszen a kis üvegdarabok nem engedik eldőlni őket.
A vízben úszó üvegkavicsok olyan hatást keltenek majd, mintha egy pohár jeges tengervíz lenne a vázában. A kompozíciónak találj olyan helyet a lakásban, amelyet sok napfény ér: az egész szoba színes fénnyel telik majd meg, ahogy átjárja a köveket a napsugár.

Apropó, meleg! Ha már egyáltalán nem bírod a kánikulát, akkor vess be minden eszközt, hogy lehűtsd az otthonodat, és vele együtt magadat! Kattints ide, és tudd meg, hogyan!

Hangok és fények kavalkádja

Jól teszed, ha az említett üveg dekorkavicsokból beszerzel egy-két zacskóval - hobby boltokban kapható, egy tenyérnyi zacskó ára néhány 100 forint -, hiszen nemcsak vázába tehetőek, hanem szélcsengő is készíthető belőlük.

Előbbihez egy fém vagy fa karikára van szükség, ízlés szerint 10-15 darabka kavicsra - lehetőleg olyanra, amelynek a közepét már átfúrták -, valamint egy köteg damilra. Ez utóbbiból vágj le a kövek számának megfelelő mennyiségű, de eltérő hosszúságú darabot, mindegyikre fűzz egy-egy kavicsot, majd a kavicsok alján köss akkora csomót a damilra, hogy ne csúszhassanak le róla a színes dekorkövek. Kösd őket körben a karikára, majd ez utóbbi tetejét is tekerd át damillal úgy, hogy a karika közepén metsszék egymást a damilok. A metszéspontba tegyél egy kis akasztót, és már akaszthatod is fel az ajtófélfára vagy az ablakba. Olyan helyre tedd, ahol a fény és a szél is éri: a csilingelés mellett színes fénnyel is megtölti majd a helyiséget.

Gyertyatartó amolyan tengerparti hangulatban

Gondoltad volna, hogy gyertyatartó nemcsak pohárból készíthető, hanem a tengeri sün megkövesedett vázából is? Ráadásul nemcsak egyszerű az elkészítése, hanem kedves kiegészítője is lehet az otthonodnak.
Mivel a tengeri sün váza még megkövesedve is törékeny, nehéz épségben maradt darabot találni a tengerparton. Ha neked sem sikerült, akkor se keseredj el, inkább nézz szét a hobby boltokban, és szerezz be néhány darabot.

És ha már ott jársz, ne feledkezz meg a gyertyákról sem: a legjobb erre a célra a vékonyabb, hosszabb, a tortagyertyáknál némiképp vastagabb típus.
A tengeri sün-vázakat tisztítsd meg, ha szükséges, és kevés olívaolajba mártott vattával törölgesd át őket, hogy szép fényesek legyenek.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután pedig nincs más dolgod, mint belehelyezni a gyertyákat - szükség szerint a végükön faraghatsz egy kicsit - a sünvázak nyílásába, és gyönyörködni a látványban!

Tengerparti hangulatot úgy is teremthetsz az otthonodban, ha egy, a nyaraláskor készült képet új közegbe helyezel. Hogy hogyan teheted a fényképeket a lakás valóban dekoratív kiegészítőivé? Kattints ide!
Ezt is szeretjük