4 ok, amiért magányos vagy
A feng shui szerint
Nyitottnak érzed magad, mégsem toppan be a nagy Ő az életedbe? Talán nem a kisugárzásoddal van a gond, hanem az otthonoddal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt mondják, az ember életébe csak akkor toppanhat be a szerelem, ha valóban nyitott rá. Ha már hosszú ideje magányos vagy, itt az ideje alaposabban utánanézned az okoknak. Tedd fel magadnak a kérdést: valóban nyitott vagy a szerelemre? Biztosan lezártad az előző kapcsolatodat?

Ha a válasz mindkettőre igen, mégis tele van a lakásod a régi szerelem illatával és emlékeivel, akkor rossz úton jársz, ne csodálkozz hát, ha nincs, akihez hozzábújj. A feng shui megmutatja, hol és hogyan kell változtatnod!

Rend a lelke mindennek!

Elcsépelt mondás, mégis igaz: ahhoz, hogy a lelkedben rend legyen, a környezetedet is rendbe kell tenned. Ha eleged van a magányos hétköznapokból és estékből, keresd meg a lakásodnak azt a területét, amelyik közvetlen kapcsolatban áll a szerelemmel. Állj háttal a bejáratnak, majd keresd meg a lakásod jobb oldalának a bejárattól legtávolabb eső részét! Ha megtaláltad, ideje rendet tenned, és alaposan kitakarítanod ott, hiszen ez az a rész, ahol a legtöbbet tehetsz a magánéletedért.

Minden olyan tárgyat és eszközt tegyél el innen, amely elterelheti a figyelmedet a magánéletedről. Lehetőleg ne itt rendezd be a dolgozószobát, ne itt tartsd a mosógépet, a vasalót és az ehhez hasonló háztartási eszközöket, továbbá az esetlegesen itt futó csövek negatív hatását is tanácsos semlegesítened - például piros szalaggal, amelyet a csőre köthetsz.

Le a régi emlékekkel!

Ha valóban nyitni akarsz az új szerelem felé, akkor itt az ideje minden olyan tárgytól megszabadulnod, amely a régmúltra emlékeztet. A régi szerelem képeit tedd egy dobozba, és rejtsd el a lakás más részébe.

A páratlan tárgyakat - bögréket, éjjeli szekrényeket, lámpákat - egészítsd ki párossá, ha pedig erre nincs lehetőséged, akkor inkább ne tartsd ezen a területen.

A pár nélküli dolgok nem segítenek a szerelem bevonzásában, ahogy a törött, repedt, kopott vagy csak régóta nem használt darabok sem. Ezeket javíttasd meg, vagy szabadulj meg tőlük.Csak olyan tárgyakkal vedd körül magad, amelyekre szívesen nézel, minden más csak a negatív energiát, a sát vonzza be a területre.

Egy kis piros sosem árt!

A feng shui szerint minden életterületnek megvan a maga domináns eleme és színe. A szerelem területének megfelelő szín a rózsaszín és a piros, ezért minden olyan tárgy, eszköz, bútor és textil jó hatással lehet itt, amely e két szín valamelyik árnyalatát viseli.

Természetesen nem kell pirosra mázolnod az egész helyiséget: elég lehet egy-egy falfelületet átszínezni. Ha azonban egyáltalán nincs szándékodban ecsetet venni a kezedbe, akkor néhány piros tárggyal, szőnyeggel, díszpárnával, vagy éppen a függönyök lecserélésével is nagyban erősítheted a területet.

Jó, ha tudod!
Sosem szabad valamit görcsösen akarni, így azzal sem érsz célt, ha túlzásba viszed a piros használatát. Néhány piros tárgy éppen elegendő lehet, az viszont fontos, hogy a helyiség tágas és világos legyen, hogy a pozitív energia, a chi kényelmesen, és mindenféle akadálytól mentesen áramolhasson a területen.

Legyen tüzes a szerelem területe!

A feng shui szerint a szerelem területének uralkodó eleme a föld. A cserepes növényeket és az agyagedényeidet, valamint minden olyan tárgyat, amely a barna és a sárga árnyalatait viseli magán, bátran elhelyezheted itt.

Jó tudni továbbá, hogy minden olyan tárgy, amely a tűz elemmel kapcsolatos, erősítheti a föld erejét. Itt az ideje hát egy kicsit rendezkedni, és az aromamécsest a gyertyákkal együtt a lakásodnak erre a területére csoportosítani - a gyertyák között lehetőleg legyen piros is. A feng shui által javasolt tárgyakról se feledkezz meg! A páros dolgok mellett tanácsos rózsakvarcot tartanod a szerelem területén, de jó hatással lehet egy delfinpár is.

A képek közül is szabadulj meg azoktól a daraboktól, amelyek a magánnyal állhatnak összefüggésben - helyettük keress olyat, amelyen szerelmespárok láthatók, vagy bármi olyan, amely a boldogságra emlékeztet.

Ezt is szeretjük