Megbetegít az otthonod?
4 rejtett ok
Az elsők között fázol meg, majd hetekig képtelen vagy kilábalni a nyavalyából? Mindez talán nem véletlen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rétegesen öltözködsz, sportolsz, rendszeresen fogyasztasz C-vitaminban gazdag gyümölcsöt, és nem feledkezel meg a sapkáról és a kesztyűről sem, elvileg elég erősnek kell lennie az immunrendszerednek ahhoz, hogy védekezni tudjon a vírusokkal és bacilusokkal szemben.

Ha ennek ellenére is rendszeresen beteg vagy, ráadásul kilábalnod is nehezebb a nyavalyákból, mint másoknak, akkor itt az ideje, hogy alaposan szemügyre vedd a környezetedet.

Ha ugyanis a lakásod bizonyos területét nem megfelelően rendezted be, esetleg olyan tárgyakat helyeztél el, amelyek rossz hatással lehetnek az egészségedre, hiába minden vitamin és elővigyázatosság. Hívd segítségül a feng shuit, és ismerd meg a legjobb immunerősítő tippeket!

Javítsd meg, cseréld ki, szabadulj meg tőle!

A feng shui szerint a lakás azon területe, amely az egészségeddel áll kapcsolatban, a bejárat felőli bal oldal közepén található.
Mivel a térrendezési tudomány úgy tartja, hogy az ember közvetlen kölcsönhatásban él a környezetével, fontos, hogy ez a terület ép és tiszta legyen. Az ablakok ne legyenek repedezettek, a fal festése vagy a tapéta legyen ép, és csak olyan tárgyak és bútorok kapjanak benne helyet, amelyek épek. A törött darabokat javítsd meg, vagy cseréld ki, ami pedig rossz érzést kelt benned, azoktól egyszer és mindenkorra szabadulj meg. Meglátod, amint megtisztítod ezt a területet, máris érezni fogod a megkönnyebbülést.

Vigyázz a csövekkel és a vezetékekkel!

Míg a lakás sarkai a feng shui szerint a végtagokat szimbolizálják, addig az ablakok a szemekkel, az ajtó a szájjal, a lefolyók és a vízvezetékek pedig az emésztő- és kiválasztó-rendszerrel kapcsolatosak. Ha egy-egy betegség folyton visszatér, érdemes megfigyelned, hogy mely szerveddel vagy testrészeddel áll az legfőképpen kapcsolatban. Ez alapján érdemes alaposan átvizsgálnod az egészség területét: szakember segítségével tanácsos ellenőriztetned a csövek és vezetékek állapotát, felmérned a bútorok, ajtók és ablakok állapotát - ez utóbbiak esetében a szigetelés is fontos, valamint, hogy jól záródnak-e.
Az esetleges hibákat igyekezz minél előbb elhárítani, ha vissza akarod kapni az egészséged.

Fontosak a bútorok és tárgyak anyagai is!

A feng shui szerint minden egyes területnek megvan a maga anyaga, ami attól függ, hogy melyik őselem ott a domináns. Mivel az egészség területének őseleme a fa, minden olyan bútor és tárgy helyet kaphat a lakásod ezen részén, ami fából készült. Vigyázz azonban arra, hogy mindezek egészségesek legyenek: ápold őket megfelelően, és ügyelj arra is, hogy ne költözhessen beléjük szú.

Ha fémből készült tárgyakat is tartasz itt, azokat tanácsos minél előbb átköltöztetni. A fém ugyanis nagy ellensége a fának, így könnyen semlegesítheti az utóbbi erejét, és a pozitív chi helyett a negatív energiát, a sát vonzhatja be az otthonodba.

Jó, ha tudod!
Mivel a fém nem kedvez az egészségnek, ezen a területen semmiképpen ne tartsd a tévét vagy más szórakoztató-elektronikai eszközt. Ha mégsincs lehetőséged száműzni ezeket az egészség területéről, ellensúlyozd őket kristályokkal.

Csak a megfelelő színeket használd!

Csak úgy erősítheted az otthonod egészség-területét, és ezzel az immunrendszeredet, ha a megfelelő anyagok használata mellett a megfelelő színek alkalmazására is ügyelsz.
Míg az egészség területének domináns eleme a fa, addig a színek tekintetében a legjobb, ha minél több zöldet és feketét használsz itt: a zöld erősíti a fa rezgéseit, a fekete pedig táplálja a fát. Ez persze nem azt jelenti, hogy át kell festened a lakást.

Elég, ha néhány olyan szobanövényt szerzel be, amelyek fás szárúak, és vastag, húsos, kerek levelekkel rendelkeznek.

A gondozásukra viszont ügyelj, a beteg vagy elszáradt növények csak a negatív energiát vonzzák, az immunrendszereden aligha segítenek.

Ezt is szeretjük