Ember nem mondaná meg, hogy ez a gyönyörű lakás nyilvános vécé volt: imádni való lett a londoni otthon
A nyilvános vécéből lett lakás trendibb aligha lehetne: megmutatjuk belülről.

covkep-lakas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Saját lakást vásárolni hétköznapi fizetés mellett egyáltalán nem egyszerű dolog, még akkor sem, ha nem új építésűről van szó, hanem használt, felújítandó ingatlanról.

Ez a nehézség itthon és más országokban egyaránt ismeretes probléma a fiatalok körében. Külföldön, így például Angliában azonban egyre gyakoribb áthidaló, költségkímélőbb megoldás, hogy elhagyatott nyilvános vécéket alakítanak át lakóingatlanokká. Laura-Jane Clark lakberendezőt is ez a jelenség ihlette meg, amikor meglátta a lehetőséget egy londoni, elhagyatott, 1929-ben létesített nyilvános illemhelyben: 2011-ben megvásárolta, és egy ügyes munkáscsapattal kezelésbe vette. 

Képeken az illemhelyből lett lakás

Az utcaszint alatt található, lépcsőn megközelíthető vécé egészen a nyolcvanas évekig működött, és bár a cirka ötven év alatt jó néhányan nemegyszer megfordulhattak benne, biztos, hogy ma már senki nem ismerne rá a helyre. A korábban lehangoló, romos állapotú toaletthelyiség börtönöket idéző hangulata tovatűnt, beltere egy rendkívül barátságos, divatos otthonná változott. Az 55 négyzetméteres lakás trendi konyháját, aranyló fürdőjét és kellemes nappaliját mindenképpen látni kell: képeken a hernyóból lett pillangó, azaz a nyilvános vécéből kialakított lakás.

Ezt is szeretjük