Hihetetlen, milyen szép otthont varázsoltak az elhagyott templomból: ide bárki szívesen beköltözne
Az öreg templomépületben alakítottak ki lakóházat: megmutatjuk, hogy sikerült a szokatlan ötlet.

cov
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy a madarak fészket raknak, úgy keresik az emberek is majdani családi fészküket: egyesek egyszintesben, mások kétszintesben gondolkodnak, kertesre vágynak, vagy épp társasházi lakásra. Vannak viszont olyanok is, akik nem érik be egy átlagos ingatlannal.

Így esett azzal a családdal is, akik egy öreg, használaton kívüli, körülbelül 510 négyzetméter alapterületű, chicagói templomot vásároltak meg maguknak, hogy otthonukká varázsolják. A megosztó ötletet sokan rendkívül furcsának vélhetik, mivel nem mindenhol szokás ilyen épületeket lakóházzá alakítani. Egyesek vallási okból, mások az épület eredeti funkciója vagy múltjára utaló, messze nem átlagos kinézete miatt ódzkodnának tőle. Ám néhány országban, különösen Amerikában és Angliában egyre nagyobb divatja van, hogy civilek veszik meg az elhagyatott templomokat, hogy lakóingatlanként hasznosítsák őket.

Képeken a rendhagyó otthon

Szinte hihetetlen, amit a régi templomból kihoztak: érdemes végiglapozni a képeket, és helyiségenként megcsodálni a modern és antik hangulatot briliánsan ötvöző belteret.

Ezt is szeretjük