Újabb segítség a bedőlt lakáshiteleseknek
Az új javaslat részletei
Bővül azok köre, akiknek a kormány érdemi segítséget nyújthat az eladósodás ellen.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az MTI információi szerint bővülnek a Nemzeti Eszközkezelő programjába - NET program - kerülés jogosultsági feltételei a parlamentnek benyújtott törvényjavaslat szerint, egyebek között 5 millió forinttal emelkedik a programmal érintett ingatlanok értékhatára.

A nemzeti fejlesztési miniszter által jegyzett törvényjavaslat indoklása szerint a bővítés célja egyrészről, hogy felgyorsuljon a NET program, 2014-re feltölthető legyen a 25 ezres ingatlankeret, másrészről pedig, hogy a rendszer igazságosabbá váljon, figyelembe véve az eszközkezelő gyakorlati tapasztalatai során felmerült problémákat is.

A törvényjavaslat pontosítja az ócsai szociális családiház-építési program keretében épülő ingatlanokra vonatkozó rendelkezéseket is.

Bővülhet az igénylők köre

A módosítással a 2012-ben törlesztési nehézségekbe került adósok is bekerülhetnek a NET programba, továbbá egységesen 5 millió forinttal megemelik a programban érintett ingatlanok értékhatárát, és öt évre meghosszabbodik a visszavásárlási lehetőség időtartama. Így az eszközkezelőnek felajánlott ingatlan forgalmi értéke Budapesten és a megyei jogú városokban legfeljebb 20 millió forint, egyéb településeken 15 millió forint lehet.

A szociális rászorultság megállapításánál a hiteladóssal, illetve zálogkötelezettel egy háztartásban élő hozzátartozók közül nemcsak a házastársat vagy élettársat veszik figyelembe, hanem a felnőtt gyermeket és szülőt is.

A javaslat tartalmazza azt is, hogy a NET program keretében a követelés elengedésénél a nem jelzálogjoggal, hanem állami készfizető kezességvállalással fedezett követelések elengedése is azonos megítélés alá esik.

Kérj lakásfenntartási támogatást!

Ha nehezen fizeted a rezsit vagy épp a törlesztőrészleteket, a lakhatási támogatás jelenthet némi segítséget. Nézd meg a videót, és tudj meg róla többet!

Végleges megoldást akarnak a devizahitelesek problémájára

A Fidesz és a párt országgyűlési frakciója sajtótájékoztatón tudatták, hogy továbbra is támogatnak minden olyan javaslatot, amely végleges és biztonságos megoldást nyújt a devizahitelesek problémájára, ennek érdekében az eddigi intézkedések mellett újabb segítséget kínálnak az érintett családoknak.

Végleges és biztonságos megoldást akarnak teremteni, így kvótarendszer bevezetésével lassítanák és gátolnák az otthonok elárverezését, de akár a devizahitelek forintosításának ötletére is nyitottak.

Te hogy segítenél azokon, akikre kilakoltatás várhat?

Ezt is szeretjük