Végleg eltörölhetik a tartozásodat: hihetetlen, de igaz a hír a magyar hatóságról!

Lesznek tartozások, melyeket eltörölhet a NAV.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arról az Index.hu is beszámolt Fekete Zoltán Titusz adószakértőre hivatkozva, a 2017-es új adótörvény több olyan változást is tartalmaz, mely igazán jó hírnek számít azok számára, akiket adótartozás vagy adók módjára behajtandó köztartozás terhel.

Az új adótörvény részeként - ha azt elfogadják - ugyanis a NAV bizonyos tartozásokat nem tart majd nyilván, emellett szintén pozitív hír az adósok számára, hogy az elévülési idő is rövidül majd.

Ezeket a tartozásokat törölhetik

Az Index.hu cikke szerint az adótartozásokkal kapcsolatban életbe lépő egyik legfontosabb könnyebbség lehet, hogy a rájuk vonatkozó elévülési idő, mely jelenleg még öt év, a 2017-es változások jegyében négy évre csökkenne, a NAV emellett bizonyos értelmetlen, vagyis általa jelentéktelenebbnek tartott, alacsonyabb összegű tartozásokat a behajthatatlanná nyilvánítás után nem tartana nyilván.

A tartozás eltörlésére a következő esetekben lehet számítani: behajthatatlanság címén véglegesen törlik majd a 10 ezer forintnál alacsonyabb, illetve azt meg nem haladó tartozást, ha a banki inkasszó eredménytelen volt, illetve a 100 ezer forintot meg nem haladó tartozást is, ha a NAV mindent megtett a behajtás érdekében, viszont az adósnak nem volt olyan vagyona, melyet végre tudtak volna hajtani.

Egyetlen bagatell ok, ami miatt viszi a NAV a lakást: ezeket nagyon fontos tudnod róla!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha valakinek nagyobb a tartozása, mint 100 ezer forint, illetve azt eléri, azt nyilvántartják azután is, hogy behajthatatlannak minősítették. Ez azt jelenti, hogy ha az adósnak időközben vagyona keletkezik, azon az elévülés lejártáig, vagyis a jövőbeli négy évig még végrehajthatják a tartozást.

További változás lenne, hogy az önkormányzatok a korábbi 10 ezer forintot meghaladó tartozás helyett csak az 50 ezer forintot meghaladó tartozás esetében kereshetik a NAV-ot a végrehajtás érdekében, emellett, ha az ingatlanon jelzálogjog van, és az értékesítés nem fedezné a követelést, a NAV a végrehajtást mellőzheti is.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük