Muslicafelhő a szemetes körül? Így irtsd ki őket végleg
A röpködő kis rovarok sokakat kergetnek az őrületbe, de vegyszer nélkül is megszabadulhatsz tőlük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elég, ha néhány órára elöl hagyod a gyümölcsöt, vagy nem mosod el rögtön a borospoharakat, a cukor illatára azonnal megjelennek a muslicák, amiket aztán szinte lehetetlen kiirtani.

Senki nem tudja, honnan jönnek, de tény, hogy ha egyszer bevették magukat a lakásba, egyszerű csapkodással nem fogod eltüntetni őket. Hogy megszabadulj az idegesítő kis rovaroktól, vesd be praktikáink egyikét, de először számold fel a muslicák bázisát.

Ki hívta ezeket?

A kéretlen betolakodókat leginkább a cukor illata vonzza, az elöl hagyott gyümölcsben vagy zöldségben található fruktózt tehát kedélyes meghívásként értelmezik. Ezért fontos, hogy ezeket az élelmiszereket mindig a hűtőben tárold, de ennyivel még nem úszod meg a muslicairtást.

A mosogatóban hagyott edények szintén utánpótlást biztosítanak az éhes seregeknek, a szörpök, a bor, a sör, esetleg a lekvár vagy a müzli nyomai a mosatlanon kifejezetten felkeltik az érdeklődésüket.

A szemétben erjedésnek indult hulladék is pompás lakoma egy muslica szemében, ha pedig minden nap kiviszed a kukát, mégsem szűnik meg a körtánc a szemetes fölött, akkor érdemes alaposan kitisztítanod az egész vödröt, mert valószínűleg kifolyt benne valami, aminek a szagát még mindig érzik a muslicák.

A mosogató körül sem csak a használt edények miatt járőrözhetnek a rovarok, a lefolyóban megrekedt ételmaradék is minden bizonnyal piszkálja a fantáziájukat, ezért ide is érdemes némi tisztítószert öntened.

Hogy az eredmény tartós legyen, fordíts némi figyelmet a szobanövények földjére is, a muslicák ugyanis előszeretettel rakják ide a petéiket. Ha lehet, locsold ritkábban a növényt, a nedves föld ugyanis ideális körülményeket teremt az utódok kikeléséhez, míg a szárazabb talajból nem szállnak ki újabb muslicák.

Muslicairtás házilag

Ha arról már gondoskodtál, hogy a muslicák ne érezzék magukat úgy nálad, mint egy luxusszállodában, azt is érd el, hogy a kitartóbbak is kifelé vegyék az irányt, a nehezebb felfogásúaknak pedig veszniük kell.

A muslicákat a cukor illata vonzotta a lakásba, ezért ellenük is ezt érdemes felhasználnod. Önts egy kis műanyag tálkába kevés bort, almalevet vagy szörpöt, majd cseppents bele némi mosogatószert, de ne keverd össze! Tedd a tálkát a konyhaszekrény tetejére. Az édes illat odavonzza a muslicákat, de a mosogatószer miatt nem tudnak kimászni a kotyvalékból. Néhány nap múlva cseréld ki a rovarcsapdát, így körülbelül egy hét alatt megszabadulhatsz a röpködőktől.

Hasonló elven működik az olajos befőttesüveg is: ehhez egy üveg belsejét kend be étolajjal, majd önts egy keveset az aljára is, végül csurgass bele egy kanál mézet. A tetejét borítsd be alufóliával, majd egy ceruzával szurkáld ki a tetejét: a muslicák így ugyan bejutnak, de ki már nem jöhetnek.

A muslicák elpusztítása valódi türelemjáték, a harc kimenetele sokszor azon múlik, kinek erősebbek az idegei. Ha már tényleg felbosszantottak a rovarok, és úgy érzed, egy biztosan, de komótosan működő befőttesüveg nem elégíti ki a bosszúvágyadat, várd meg, amíg sötétedni kezd, és ekkor lendülj akcióban.

A fényt kereső muslicák ilyenkor az ablak körül gyülekeznek, így egy egyszerű porszívózással nagy pusztítást vihetsz véghez köztük, a maradékot pedig már a muslicacsapdára bízhatod.

Hogy a muslicák ne is térjenek vissza, tarts a konyhában egy adag szárított levendulát, ennek az illata ugyanis elriasztja az édesség után kutakodó rovarokat.

Ezt is szeretjük