8 étel, amit tilos a hűtőben tárolni: többet ártasz vele, mint használsz
A hűtő áldás, de van, aminek éppen ront a minőségén, ha belerakod.

- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »
- Mi a különbség a porcelán, a zselés és a géllak között? – Ezeket jó, ha tudod, mielőtt körmöshöz mész »

- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A hűtőszekrény kétségkívül a lakás egyik leghasznosabb gépe: a hűtés késlelteti a romlást, ami megkönnyíti az ételtárolást.
Bár rengetegféle ételt szükséges a hűtőbe tenni, sok olyan is belekerül, aminek árt a hűtés. Annak érdekében, hogy ízükből, minőségükből, élvezhetőségükből ne veszítsenek, a következőket érdemesebb kint hagyni.
Hosszú érlelésű sajtok
A sajt tejtermék, így a legtöbb ember számára nem is kérdéses, hűtőbe tegye-e. A hosszú érlelésű sajtok azonban, mint a cheddar vagy a gouda, hűtve tárolva kellemetlenül megkeményednek.

Paradicsom
A hűtőbe rakott paradicsom veszít élvezhetőségéből. Nemcsak kásássá, de ízetlenné is válhat a hűtéstől, az ugyanis csökkenti ízanyag- és illóolaj-tartalmát.
Kenyér
Hogy tovább maradjon friss, sokan teszik hűtőbe a kenyeret, ám ez rossz ötlet. Ha zacskóban kerül be, átvizesedhet, és hamarabb penészedik. Zacskó nélkül, szabadon hagyva pedig felveszi a többi étel illatát, és ki is száradhat. Fagyasztani viszont bátran lehet.
Kaliforniai paprika
Az egyébként roppanós kaliforniai paprika pár nap után megbosszulja, ha a hűtőbe kerül: puha és élvezhetetlen lesz.
Mogyorókrém
A kakaós mogyorókrém sokak kedvence, de ha hűtőbe kerül, elveszti krémes állagát, és íze sem lesz a régi. A mogyoróvajat szintén nem jó hűtőbe tenni, hasonló okokból.

Alma
Az alma szobahőmérsékleten sem indul gyors romlásnak, ezért kár hűtőbe tenni. A hűtéstől a gyümölcs vitamintartalma csökken, és az ízéből is veszít.
Fánk
A fánk frissen az igazi, de ha marad, nem jó betenni a hűtőbe, mert kemény és gumis lesz. A rajta lévő cukormáz pedig kikristályosodhat.
Pezsgő
A pezsgőt muszáj behűteni szervírozás előtt, de tárolni csak hűvös helyen szabad, a legjobb a pincében vagy a fűtetlen tárolóban, fénytől védve. Ha a bontatlan üveg a hűtőben várakozik hónapokig, a dugó kilazulhat, és a pezsgő veszít ízéből, minőségéből. Maximum 3-4 napig, fekvő helyzetben szabad hűteni. Ha hosszan tárolnád, az álló helyzet a dugó kiszáradása miatt nem szerencsés, ha több hónap múlva fogyasztanád csak, akkor fektesd.
Takarítószer-tárolás
Ha nincs egy jó tárolóhely, nehéz eltenni a vödröt, porszívót. Adunk pár ötletet, mi lehet a megoldás.
OLVASD EL EZT IS!