5 dolog otthon, amit a legtöbb ember elfelejt megtisztítani: hemzsegnek a baktériumoktól

Sokaknak eszébe sem jut, hogy ezeket is meg kellene takarítani.

7 dolog otthon, amit a legtöbb ember elfelejt megtisztítani: hemzsegnek a baktériumoktól
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak olyan emberek, akik heti egyszer, rendszerint hétvégén takarítanak. Mások mindennap megtisztítanak egy-egy részt a lakásból.

Bármi is a bevett szokás, szinte mindenkire jellemző, hogy elfelejt megtisztítani egy-egy részt. Ez nemcsak azért probléma, mert egy idő után látványos piszokréteg lesz az adott dolgon, hanem azért is, mert rengeteg kórokozó hemzseg rajta, ami cseppet sem veszélytelen az egészségre nézve.

Mit felejtenek el takarítani?

A következő felületeket és használati tárgyakat nem szabad kifelejteni takarítás közben: fontos a tisztítószeres, esetleg fertőtlenítő tisztítás.

Hűtőfogóka - a hűtőt nap mint nap számos alkalommal kinyitják, és valahányszor megteszik, megérintik a fogókát. Ez olykor étellel szennyezett kézzel történik meg, ami tovább fokozza a szennyeződések felhalmozódását, és táptalaj a kórokozóknak.

Fogkefetartó  - nem elég a fürdőszobapolcot letakarítani, a rajta lévő holmik közt is érdemes körülnézni. A fogkefetartó az egyik legszennyezettebb dolog a háztartásban. Baktériumok tömkelege és akár penész is lehet rajta.

Kilincsek - a bejárati ajtókilincs az első, amit megfog az ember, amikor hazaér, ezért sok piszok halmozódik fel rajta. A beltéri kilincseket ugyancsak sokszor megfogják a lakás lakói, így azokon ugyancsak rengeteg a kórokozó. Fontos, hogy az ajtókat és a kilincseket időről időre fertőtlenítse az ember.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Hajkefe - a mindennapos használattól egykettőre zsírral, piszokkal, hámsejtekkel szennyeződik, az emberek zöme mégsem tisztítja meg túl gyakran a hajkeféjét. Pedig ha erre sosem kerül sor, a fésű a tiszta hajat is beszennyezi.

Mosógép - a mosógépből tisztán kerülnek ki a ruhák, így az belül teljesen tiszta - vélik sokan, pedig a szennyesről származó piszok mind abban landol, és megragadhat belső részeiben, vezetékében. Fontos a belsejének tisztán tartása, és nemcsak akkor, amikor a gép már büdös. A vészjósló jel felbukkanása előtt érdemes időről időre mosógéptisztító folyadékkal kitakarítani a gépet.

Vegyszermentes tisztítószerek

Ha nem szereted a vegyszereket, ezeket az ártalmatlan takarítóeszközöket bármikor igénybe veheted.

4 erős, vegyszermentes, házi tisztítószer, amivel biztonságosan, mégis alaposan takaríthatod ki a lakást

Hagyd az erős szereket a boltok polcain, és keverj házi tisztítószereket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük