Ezt tedd a mikróba, hogy tiszta és szagtalan legyen: nem a citromos trükkről lesz szó!

Nem kell dörzsölni, ez a szer magától dolgozik majd helyetted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Korábban írtunk már arról, miként lehet egyszerűen eltávolítani a mikrohullámú sütő belsejében lerakódott szennyeződéseket citrom segítségével, létezik azonban egy jóval egyszerűbb módszer is, méghozzá egy olyan szerrel, melyből vélhetően a többség mindig tart otthon valamennyit.

Ahogy ugyanis a sütő zsíros lerakódásait is képes fellazítani, a mikró tisztítására is tökéletesen alkalmas az egyszerű háztartási ecet, mely amellett, hogy tisztít és fertőtlenít, szagtalanító hatással is rendelkezik.

Ezt kell betenned a mikróba!

A módszer kivitelezéséhez egy olyan tálra lesz szükséged, mely jól bírja a mikrózást, és mélyebb, illetve nagyobb is, hogy minimálisra csökkentsd annak valószínűségét, hogy a forró víz kifusson belőle.

A tálba ugyanis vizet kell tenned, illetve ecetet 2:1 arányban a víz javára, emellett egy fapálcikát, illetve fogpiszkálót is beledobhatsz, ez szintén csökkenti a kockázatát egy, a víz túlforralásával járó balesetnek.

Miután a tálat betetted a mikróba, melegítsd öt percig alacsony fokozaton, majd, miután leállt, hagyd még állni néhány percig, hogy a gőzök kifejthessék hatásukat.

Tilos a mikróba tenni: 5 dolog, amiről nem is hinnéd!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem árt, ha az öt perc alatt figyeled a folyadékot, ha pedig már nagyon forr, kiveszed, ezzel azonban nagyon vigyázz, óvatosan csináld, nehogy megégesd magad.

Miután eltávolítottad a tálat, márts egy szivacsot a folyadékba, és töröld át vele a sütő belsejét. Ezután töröld át tiszta vízzel is, majd papírtörlővel vagy konyharuhával töröld is szárazra.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük