Reggel vagy este kell megöntözni a virágokat? Ha jókor csinálod, gyönyörűek lesznek!

Nem mindegy, mikor adsz vizet a kinti és benti növényeknek.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nehéz általános érvényű jó tanácsokat adni arra vonatkozóan, milyen gyakran kell megöntözni a növényeket, hiszen minden egyes típusnak sajátos igényei vannak, léteznek azonban más jellegű, de egyértelmű javaslatok is a locsolással kapcsolatban.

Ilyen például annak ideális időpontja, vagy éppen az, hogy milyen típusú vízzel teszel a lehető legjobbat a növényeknek.

Mikor kell öntözni?

Úgy tartják, a kerti növényeket tavasszal késő délután, nyáron azonban este érdemes meglocsolni - esetleg kora reggel -, ilyenkor ugyanis már nem tűz a nap, így nem párolog el rögtön a víz, a növényeket nem fenyegeti a hirtelen hőmérséklet-változás jelentette ártalom, és lesz idejük is felszívni a nedvességet.

A veteményest érdemes reggelente locsolni, a benti, cserepes növényeket pedig reggel vagy délben.

Fontos, hogy alsó tányérkájukból öntsd ki a felesleges vizet, és figyelj a túlöntözés elkerülésére is, a legtöbb növény ugyanis erre nem reagál túl jól.

Milyen legyen a víz?

Öntözésre a legjobb az összegyűjtött esővíz, de a csapvíz is megfelelő, amennyiben szobahőmérsékletű - viszont érdemes állni hagyni egy kicsit, hogy átvegye a megfelelő hőmérsékletet, illetve ez idő alatt klórtartalmából is veszít.

Mit tehetsz, ha nem vagy otthon?

Ha nem vagy otthon, és nincs lehetőséged másra bízni a szobanövényeket, egy trükkös kis praktika is segíthet abban, hogy a vízutánpótlást biztosítsd: dugj mélyen a növény földjébe egy pamutfonalat, a másik végét pedig lógasd egy vízzel teli edénybe, amelyet magasabban helyezel el, mint a cserepet.

A növény így saját magának adagolhatja majd a szükséges mennyiségű nedvességet.

A cikk elkészítése során a Házi praktikák, fortélyok című könyv jó tanácsait vettük alapul.

Ezt is szeretjük