Hova kell dugni a mérgező vegyszereket a gyerek elől? Íme, pár praktikus ötlet

Bizonyos vegyszerek jobb, ha lehetőleg soha nem kerülnek a kisgyerekek közelébe. A veszélyes kemikáliák tárolásának külön módszerei vannak.

Mérgező vegyszerek tárolása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bizonyos korban a gyerek úgy ismerkedik a környezetével, hogy mindent megkóstol, megfogdos, megszagol. A gyerekek érdeklődőek a világ dolgai iránt, és bármit képesek megtenni azért, hogy kielégítsék kíváncsiságukat.

Bármilyen kutatási lázban égő kis felfedezőről legyen szó, mindenki elől el lehet dugni úgy a vegyszereket, hogy még véletlenül se kerüljenek direkt kontaktusba velük.

Veszélyes szerek tárolása

Bizonyos háztartási, illetve tisztítószereknek olyan erős hatóanyaguk van, melyek nemcsak a bőrt képesek lemarni, irritálni, de akár végzetes következményei is lehetnek az ártatlan mintavételezésnek. Nem beszélve arról, hogy bizonyos tisztítószereket nem szabad együtt használni, mivel mérges gáz is felszabadulhat az elegyből. Sok háztartásban a mosdókagyló alatt tárolják ezeket, ahol gyakorlatilag bármikor elérhetik a kis felfedezők. És mindenki jól tudja, hogy a bajnak csak egyszer kell megtörténnie. A következő tárolóhelyek azonban biztonságosak.

(Képek forrása: pinterest)

Ezt is szeretjük