5 sütemény, aminek nem árt a mélyhűtő: ugyanolyan finomak maradnak felengedés után is
Az ünnepekre elkészített sütemények a fagyasztóban is tökéletesen elállnak.

karácsonyi süti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepek alatt rengeteg finomság halmozódhat fel, amiket az embernek nincs szíve kidobni, elrakni viszont nem mindig van lehetőség, ha nem bírják jól a fagyasztást.

Szerencsére vannak olyan édességek, amiken meg sem érződik, hogyha a mélyhűtőben csücsültek egy pár hetet, kiolvadás után éppolyan ízletesek, akár új korukban.

Hókifli

A hókifli puha vajastésztával készül, amit ráadásul kitűnően lehet fagyasztani akár nyersen, vagy készre sütve is. Ha valaki az előbbit választja, az előre elkészített tésztát formára gyúrva csomagolja folpackba, a biztonság kedvéért még alufóliát is köré tekerhet, hogy ne legyen hűtőszagú.

GettyImages-1058013350
Fotó: Drbouz / Getty Images Hungary

Amikor kiveszed, várd meg, míg szoba-hőmérsékletű lesz, és újra úgy tudsz vele dolgozni, mintha csak akkor gyúrtad volna meg a tésztát. Ha kész hókiflit szeretnél kifagyasztani, egyszerűen pár percre tedd be a mikróba vagy 180 fokra előmelegített sütőbe, hogy finom melegek legyenek.

Gyümölcskenyér

A gyümölcskenyér szintén az ünnepi asztalok finomsága, amit mindenki nagy örömére még fagyasztani is lehet, de csak ha jól becsomagolod. Szintén vajas tésztájának köszönhetően kitűnően bírja a hideget, előtte csupán alaposan körbe kell vonni folpackkal, hogy ne száradjon ki még véletlenül se az ínycsiklandó sütemény. Kicsit megmikrózva vagy a sütőben átmelegítve olyan, mintha aznap készítetted volna, de hidegen is nagyon finom.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mogyoróvajas sütemény

A mogyoróvajas keksz az egyik legfinomabb édes ropogtatnivaló, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. A kész tészta alufóliába csomagolva hetekig tárolható a mélyhűtőben anélkül, hogy bármi baja lenne. Utána pedig már csak a kis formákat kell kivágni belőle, és 180 fokos sütőbe helyezni, hogy készre süljön, illetve felmelegedjen.

Brownie

Ki ne szeretné a csupa csokis brownie-t, aminek a közepéből kifolyik az ínycsiklandó étcsokoládé? Akármilyen meglepő, még ez a finom desszert sem veszít minőségéből a mélyhűtőben, természetesen csak akkor, ha előtte alaposan becsomagoltad. A nyers tésztát akár naranccsal is megbolondíthatod, mely tökéletesen harmonizál az ízvilággal. Miután kivetted, a hideg tésztát kockákra tudod vágni, majd a sütőben már csak készre kell sütni.

Kókuszgolyó

A jól bevált kókuszgolyó szintén sokak nagy kedvence az ünnepek alatt. A kész golyócskákat akár fagyasztani is lehet, hogy hetekig ehetőek maradjanak, ehhez érdemes egy sütőpapírral bélelt tálcára helyezni őket, majd azt lefedni valamilyen csomagolóanyaggal. Így a golyók nem tapadnak egymáshoz, fogyasztás előtt pedig elég pár órával áthelyezni a hűtőbe, hogy kiolvadjanak.

15 étel, amit tilos lefagyasztani, pedig sokan nem tudják: kiengedés után már nem lesznek finomak

Ami a fagyasztást illeti, sokak számára nem egyértelmű, mit szabad lefagyasztani, és mit nem, így gyakran adódnak kellemetlen meglepetések egyes ételek kiolvasztása után.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük