Egyszerű fahéjas, gyömbéres kevert süti: 10 perc munka, a többi a sütő dolga
Friss gyömbérrel az egyszerű kevert sütit is megbolondíthatod. Ez az édesség gyorsan összeállítható, mégis különleges.

fahejas-gyomberes-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kevert sütiknél könnyebbet aligha találsz, ráadásul mindegyik ellenállhatatlan. Az omlós, illatos tészta fűszerességét a friss gyömbér és a fahéj adja. Bekuckózáshoz, egy jó könyv vagy film mellé is tökéletes, de akkor is asztalra teheted, ha vendégek érkeznek hozzád. A sütőforma nagyságától, a tészta vastagságától is függ, hogy mennyi idő alatt sül át. 

Fahéjas, gyömbéres kevert süti

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg gyömbér
  • 2 darab tojás
  • 2 dl tej
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral és a vajjal, majd öntsd hozzá a tejet. A lisztet szitáld egy másik tálba, add hozzá a sütőport, a fahéjat, a sót, és reszeld hozzá a meghámozott gyömbért. Forgasd a keveréket a tojásos masszába, majd keverd csomómentesre a tésztát.
Egy kenyérformát vagy kisebb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. 180 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. 
Gyömbérrel a kekszet is feldobhatod. Forró italokhoz jól jön. 

Ezt is szeretjük