Egyszerű fahéjas, gyömbéres kevert süti: 10 perc munka, a többi a sütő dolga
Friss gyömbérrel az egyszerű kevert sütit is megbolondíthatod. Ez az édesség gyorsan összeállítható, mégis különleges.


- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Gáspár Evelin nem tud elhelyezkedni a szakmájában: tudod, mi a végzettsége?
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
A kevert sütiknél könnyebbet aligha találsz, ráadásul mindegyik ellenállhatatlan. Az omlós, illatos tészta fűszerességét a friss gyömbér és a fahéj adja. Bekuckózáshoz, egy jó könyv vagy film mellé is tökéletes, de akkor is asztalra teheted, ha vendégek érkeznek hozzád. A sütőforma nagyságától, a tészta vastagságától is függ, hogy mennyi idő alatt sül át.
Fahéjas, gyömbéres kevert süti
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 dkg gyömbér
- 2 darab tojás
- 2 dl tej
- 2 teáskanál fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat habosítsd a kétféle cukorral és a vajjal, majd öntsd hozzá a tejet. A lisztet szitáld egy másik tálba, add hozzá a sütőport, a fahéjat, a sót, és reszeld hozzá a meghámozott gyömbért. Forgasd a keveréket a tojásos masszába, majd keverd csomómentesre a tésztát.
Egy kenyérformát vagy kisebb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. 180 fokon süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből.
Gyömbérrel a kekszet is feldobhatod. Forró italokhoz jól jön.
Még több recept