Mennyei körtés brownie: szinte szétolvad a szádban
A puha, nagyon csokis körtés brownie-t a ropogós mogyoródarabok teszik még csábítóbbá.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
A brownie a világ egyik legfinomabb és legegyszerűbb sütije, így biztos vele a siker a család apraja-nagyja körében. Akkor az igazi, ha a teteje roppanós, belül pedig ragacsos. A tészta ráadásul a bele kerülő körtétől még puhább lesz. A török mogyoró is jól illik az őszies édességbe.
Körtés brownie receptje
Hozzávalók
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg török mogyoró
- 4 db tojás
- 2 db körte
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A vajat és a kis darabokra tördelt étcsokit rakd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, és tedd félre hűlni. Add a tojásokat egyesével a kihűlt csokis masszához, és forgasd hozzá a kakaóval elkevert lisztet is. Dolgozd simára a tésztát, majd tedd hozzá a mogyorót és a kis darabokra vágott körtét.
Simítsd a masszát egy közepes nagyságú, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha tűpróba során a fogvájón vagy hústűn csak egy kis massza marad, akkor már bátran kiveheted.
Még több recept