Mennyei körtés brownie: szinte szétolvad a szádban
A puha, nagyon csokis körtés brownie-t a ropogós mogyoródarabok teszik még csábítóbbá.

kortes-brownie-receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brownie a világ egyik legfinomabb és legegyszerűbb sütije, így biztos vele a siker a család apraja-nagyja körében. Akkor az igazi, ha a teteje roppanós, belül pedig ragacsos. A tészta ráadásul a bele kerülő körtétől még puhább lesz. A török mogyoró is jól illik az őszies édességbe.

Körtés brownie receptje

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg török mogyoró
  • 4 db tojás
  • 2 db körte
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a kis darabokra tördelt étcsokit rakd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd össze. Keverd hozzá a cukrot, és tedd félre hűlni. Add a tojásokat egyesével a kihűlt csokis masszához, és forgasd hozzá a kakaóval elkevert lisztet is. Dolgozd simára a tésztát, majd tedd hozzá a mogyorót és a kis darabokra vágott körtét.
 

Simítsd a masszát egy közepes nagyságú, vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha tűpróba során a fogvájón vagy hústűn csak egy kis massza marad, akkor már bátran kiveheted.

Ezt is szeretjük