A 3 leggiccsesebb lakáskiegészítő
Vannak szép tárgyak, kevésbé szépek és olyanok, amelyeket egyszerűen ciki megvenni, mutogatni pedig szinte tilos!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Giccsből sosem volt hiány, ma sincs, és úgy tűnik, nem is nagyon lesz a jövőben sem, hiszen a gyárak évről évre ontják magukból a borzasztóbbnál borzasztóbb, mindenféle esztétikai tulajdonságot nélkülöző tárgyakat. És hogy kinek van minderre szüksége? Sajnos sokaknak, ám ne érezd magad egyedül, ha az alábbiak láttán efelől kétségek kezdenek gyötörni...

Tudtad? Vége a poszterkorszaknak!

Míg kamaszkorunkban az anyutól reggeli kakaóscsigára kapott huszasokat hetekig gyűjtöttük, hogy aztán végre megszerezhessük a régóta áhított, poszterek tucatjait tartalmazó tini popmagazint, addig mára a posztereknek befellegzett. De hát ki is vágyna gyorsan elsárguló, könnyen beszakadozó plakátokra, ha kedvenceit kislámpával egybeépítve is birtokolhatja?

Ráadásul a popkultúra megújulni látszik, a Duran Duran is ismét divatba jött olyannyira, hogy új lemezük címadó dala máris a toplistákon csücsül. Hogy ez alkalomból készült-e ez a kétségkívül egyáltalán nem impozáns lámpás, nem tudjuk, azt azonban igen, hogy mit kell tenni vele: ott hagyni az üzlet polcán...

Na tessék! Kerti ló...

Itt az ideje kétkedni annak a mondatnak a valóságtartalmában, hogy nincs új a Nap alatt. Láttunk már kerti törpét, kerti békát, kerti zsiráfot, de még kerti bárányt is, na de kerti lovat?! Ráadásul nem is egyet?
Már eleve nagy kérdés, hogy ki, mikor, és legfőképpen milyen céllal alkotta meg a kerti törpét, a kártevő madarakat ugyanis nem riasztja el, az pedig, hogy nem szép, nem képezheti vita tárgyát. De akkor mégis mi a funkciója? És mi lehet a funkciója négy lónak?

Ez a kérdés valószínűleg az idők végezetéig megválaszolatlan marad, és vele együtt az is, hogy milyen esztétikai érzék vezérelte a lovak gazdáját, amikor ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy az összképet még egy, az egyébként kifogástalan kültéri burkolatra fektetett, műfűre egyáltalán nem hasonlító anyaggal egészítse ki...

Kettő az egyben: pirítós teával

El kell ismernünk, hogy a tervezők és a gyártók a legmesszebbmenőkig kiszolgálják a ma emberének igényeit, hiszen manapság már egyetlen tárgyat képesek akár két-három funkcióval is ellátni - gondolj csak a multifunkcionális konyhai berendezésekre, vagy a lakásban lévő összes elektronikai berendezés kezelésére alkalmas távirányítókra.
Bár a multifunkciós eszközök leginkább a ma háziasszonyának életét könnyítik meg, eme minden teadélutánok legnélkülözhetetlenebb kelléke a bizonyíték arra, hogy maga a gondolat már a hetvenes évek tervezőinek fejében is megfogalmazódott.

El kell ismernünk, az ötlet jó, bár kétségkívül merész vállalkozás a teafőzőt kombinálni a kenyérpirítóval, az pedig méginkább az, hogy ezt a készüléket valaki is szépnek nevezze.

Mert hogy esztétikailag igencsak kifogásolható, az vitathatatlan, de az is, hogy jobban teszed, ha nem szerzel be belőle egy darabot sem.

Ezt is szeretjük