Lédús és feszes marad a meggy, ha így tárolod: 4 szuper ötlet, amivel sokáig friss marad
A meggy akkor igazán finom, ha friss és cseppet sem fonnyadt: hogyan maradhat ilyen?

GettyImages-946807560
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dinnye, eper, sárgabarack? Nehéz lenne megmondani, melyik gyümölcsnek van a leginkább nyáríze, de az biztos, hogy a meggy mind közül az egyik legfrissítőbb.

Savanykásságával, üdeségével ez a gyümölcs a legforróbb napokon is képes felpezsdíteni az embert, ráadásul C-vitaminban és antioxidánsokban is gazdag. Hogy minél tovább élvezhesd a frissen vásárolt meggyet, tárold okosan!

Hogyan kell tárolni a meggyet?

Fontos, hogy már a zöldségesben vizsgáld meg a szemeket. Amennyiben fényesek, feszesek, és nem eresztettek levet a ládában, kellőképpen frissek lehetnek. Azt is fontos ellenőrizni, megvan-e a száruk. Ha nincs, akkor a gyümölcs jóval hamarabb fog megpuhulni, mint szárasan.

Éppen ezért az első aranyszabály a meggy tárolásában, hogy ne szárazd le azt, hanem hagyd meg azokat a szemeken, és csak fogyasztás után szabadítsd meg őket tőlük. Ha kihúzgálod a szárakat, az épp olyan, mintha lyukat ejtenél egy strandlabdán. A meggy levet ereszt, és gyorsan veszíteni fog a feszességéből.

A második dolog, amit megtehetsz, hogy a meggy tovább maradjon friss, hogy nem mosod meg idő előtt, csak mielőtt megennéd. Mivel a gyümölcs bogyós, szinte biztos, hogy nem tudod majd maradéktalanul leitatni a szemekről a vizet, ettől pedig penészedésnek indulnak a szemek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az is segít megőrizni a gyümölcs frissességét, ha nem egy szűkös kis tálkában, egymásra halmozva tárolod. A legfelső szemek kivételével ugyanis mindre súly nehezül, ezáltal préselődnek. Jobb, ha egy tálcára borítod őket, így nem nyomják ki egymás levét, és a levegő is jobban éri a szemeket, ami ugyancsak hasznos a frissen tartása szempontjából.

Végül egy elmaradhatatlan lépés: a meggyet mindenképp a hűtőben tárold, hiszen a nyári forróság egy-két nap alatt kivégzi a gyümölcsöt, és a muslicák is hamar ellepik. A fentiek betartásával, hűtőbe helyezve a meggy akár egy hétig is csaknem teljesen megőrzi frissességét.

Így tárold az epret

Ha szeretnéd több napig is örömmel enni a friss epret, akkor tárold megfelelően: az erre vonatkozó tippeket a következő cikkben találod.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük