Fű-, olaj-, rúzsfolt ellen: a marhaepeszappan kiszedi a ruhából a legmakacsabb foltot is

A marhaepeszappan ereje jó segítség a folttisztításban.

ruha
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Milyen szappan? - kérdeznek vissza sokan, akik először hallják, és általában idegenkedve reagálnak a marhaepeszappan neve hallatán.

Bár elsőre valóban bizarrnak hat, a marhaepeszappannal érdemes közelebbről is megismerkedni, mert remek folttisztító.

A marhaepeszappan szinte minden foltra jó

Kisgyerekes családok számára különösen, de mindenkinek áldás lehet a  sokoldalú tisztítószer.

Szennyeződések egész sorát képes hatékonyan eltávolítani a ruhákból, legyen az fű-, gyümölcs-, vér-, olaj-, zsír-, tinta-, pirospaprika-, alapozó- vagy éppen rúzsfolt.

Tényleg marhaepéből van?

A válasz: igen. A marhaepeszappan pont az, aminek hallatszik, ám feldolgozott. Élelmiszeripari célból levágott marhák epéjét dolgozzák fel, mely por formájában kerül a szappanba. A végeredménynek nincs kellemetlen szaga, mégis hordozza a marhaepe erejét.

Hogy kell használni a marhaepeszappant?

A marhaepeszappan hagyományos formájú szappan és folyékony formában is kapható. A szilárd szappan pár száz forintos tétel, a folyadék 1-2 ezer forint közötti összegért kapható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Akár a szilárd, akár a folyékony verzióra esik a választás, a ruha nedvesítése után közvetlenül a foltot kell bedörzsölni a szerrel, és rövid ideig állni hagyni. Minél színesebb a ruha, annál rövidebb ideig maradjon szappanos. A ruha végül gépbe is dobható, de kézi mosással is zárható a művelet. A szappan önthető formája a szokásos mosógélhez is adagolható: 10-20 ml szükséges belőle egyszerre.

Ereje miatt színét eresztő ruhákhoz nem ajánlott a használata. A fehér ruhák kivételével minden esetben érdemes színpróbát végezni a textil egy kevésbé látható területén.

Hasznos folttisztító tippek

Megannyi remek folttisztítóért lehet nyúlni vegyszerek helyett: folytatjuk a házi praktikák sorát.

Ezt is szeretjük