5 filléres luxustipp
A tökéletes alvásért
Gondoltad volna, hogy a saját hálószobádban is élvezheted a wellness-szállók kényelmét? Ráadásul vagyonokat sem kell költened!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran forgatod a wellness-szállodák prospektusait, de sokallod azok kicsit sem pihentető árait? Mindent megadnál egy luxusháló kényeztető közegéért? Ha csak erre vágysz, véletlenül se dobj ki tízezreket az ablakon: az otthoni hálószobádból is lehet luxuslakosztály. Eláruljuk, hogyan!

Használd a természet színeit - okosan!

A wellness-szállodák szobáit a fantáziadús tervezők hajlamosak hangulatok után elnevezni.

A szállodaigazgatók azonban a klasszikus stílust kedvelőkre is gondolnak, ezért számukra mindig olyan szobát ajánlanak fel, amely letisztultságánál fogva eleganciát közvetít. Amennyiben te is ezt kívánod követni, ne válassz harsány, erős színeket, hiszen pihenni szeretnél.
Inkább lopj árnyalatokat a természetből: a mentazöld, hamvaszöld ugyanolyan nyugtató hatással bír, mint a világoskék vagy a frissességet hozó zöldeskék. A csokoládébarna arany árnyalatokkal - okkersárgával, vajjal, krémszínnel - igazán elegáns és egyúttal meghitt lehet.

A wellness-szállodák az igazi kifinomultságot mégis a monokróm, egyszínű felületekkel érik el. Ezért válassz egy elsődleges színt, és mellé ugyanabból a színskálából egy kiegészítő árnyalatot. Ne hagyd ki a mennyezetet sem, hiszen azt látod meg általában először ébredéskor. Az igazán ízléses hotelekben észreveheted, hogy a mennyezet színe 20-30%-kal mélyebb árnyalattal bír a falak színéhez képest - nem véletlenül olyan hangulatosak ezek a szobák.

Duci párnák, neutrális ágynemű - a kényelem titka

Mi az első, amire biztosan késztetésed van egy luxus hálószobát megpillantva? Bizonyára a hatalmas, gömbölyded párnákon való elnyúlás.

Ezt a szállodavezetők is tudják, így a szobalányoknak minél egészségesebbre, teltebbre kell paskolniuk a párnát a vendég érkezése előtt. Ezek a párnák, nem kétséges, minőségi anyagból készülnek, így neked sincs más dolgod, mint beszerezni őket - az olasz pamut például nemcsak luxusminőségű, de kedvez az egészségnek is.

A párnák mellett az ágynemű is lényeges. A wellness-hotelekben az ágyneműt, ágytakarót illetően elvétve fedezhetsz fel fodrokat. A szélek makulátlanul levarrva, az ágynemű világos, vasalt, neutrális. Tiszta, finom, egyszerű. Gyakori jelenség, hogy míg a lepedő, paplanhuzat törtfehér, a párna halványlila. Nagyon ízléses egy szintén törtfehér ágytakaróval, és szintén halványlila törülközővel.

Funkcionális, praktikus és stílusos - a tökéletes bútor

A legjobb hotelszobák általában nem pop art, kemény bútorokkal vannak telezsúfolva, hanem olyan elemekkel rendezik be őket, amelyek a kényelmet hivatottak szolgálni. A berendezési tárgyak funkcionálisak, praktikusak és stílusosak. Gondolj csak a kényelmes, puha karfájú fotelekre, amelyek igazán alkalmasak délutáni olvasásra az ablak mellett. Alakíts ki a szobán belül te is pihenősarkot, helyezz oda egy erősebb fényű lámpát, körasztalkát, ahogy az ágy mellett is legyen éjjeliszekrény, lehetőleg egyenlő magasságú az ággyal.

Emellett a hotelszobákban általában találni az ágyon és az egyszemélyes pihenősarkon kívül egy olyan részt is, ahol kényelmesen elnyúlhatsz, vagy éppen elfogyaszthatsz egy teát. Ezek a bútorok mindig a szoba színvilágába illeszkedően a legélénkebb árnyalattal bírnak. Amennyiben például a kék dominál, úgy a királykék teljesen helytálló a szófa és a körfotelek színválasztásában, például fehér párnákkal - amennyiben a paravánnal elkülönített hálórész fehér és világoskék színekben úszik.

Finom fények egy cseppnyi színnel - különlegesen

Míg a nagy múltú szállodák nem nélkülözik a nagyobb csillárokat, jó hír, hogy a legújabb szállodatrend erre már nem tér ki. A fények jellemzően finomak, olykor színezettek - néhány száz forintért te is beszerezhetsz világosnarancs színű égőket.
A legtöbb wellness-hotel a mozgatható lámpatestekre esküszik, hiszen még az is idomul a vendég igényeihez. Ugyancsak a mobilitás jellemző a hálószobához tartozó fürdő világítására is. Amennyiben a hálószoba elég széles, úgy általában háromszögben világítják meg, így érnek el különleges hangulatot. A szoba három sarkába kerülnek a lámpák, valamint két kisebb mozgatható lámpa az ágy két szélére - ezek még inkább meghitté varázsolják a miliőt. Egyik égő sem 100 wattos, hiszen nem babot akarsz válogatni, hanem pihenni.

Könnyedén, légiesen, pihén és puhán - textilekkel

Az ablakok esetében több fényt kölcsönözhetsz a szobának könnyű anyagú, padlótól plafonig tartó függönyökkel, lehetőleg a szobában uralkodó textíliák színéhez idomulva. Ha mégis ragaszkodsz a nehéz, mély árnyalatokhoz, drámai hatást érhetsz el sötétebb selyemmel, lenvászonnal, illetve sötét árnyalatok finom kontrasztjával - bár ezek jellemzően nem wellness-szállodák szobakínálatában szerepelnek.
A függönyökhöz válassz pihenést elősegítő, nehezebb anyagú sötétítőfüggönyt is, de romantikus hatással bírnak a paravánok és a baldachinok is.

A luxusszállodákban az ágyból kikelve biztosan nem kell a puszta padlóra lépned. Nagyon népszerűek az ágy szélén futó, keskeny, igen puha szőnyegek, amelyek semleges színűek. Hatásukat fokozza, ha ez csupán az olvasósarokban és az ágy mellett található. A szoba többi részén uralkodhat durvább anyagú, vékony, egyszínű szőnyeg.

Az ördög a részletekben...
Ha mindennel kész vagy, akkor jön a dolog legnehezebb része: egységbe rendezni a hálószobát. Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy egy szállodában minden úgy igazán a helyén van. Mit szólnál, ha néhány könyvedet legyezőszerűen csak úgy szétterítenéd az asztalon? Megengedett a hanyagság a szoba színéhez idomuló puha takaró esetében is, mellyel mintegy véletlenszerűen fedd le a szófa szélét. Különleges ízlésre vall, ha egy igen szolid szobát keleti motívumokkal díszítesz - persze, csak mértékkel -, és a falon egy nyugtató festmény díszeleg. Biztos tipp légies szobába a nehéz vázában díszelgő törékeny virág is.
Ezt is szeretjük