Ezeket nem viszik el a lomtalanításon: február végén több budapesti kerület is érintett
Februárral kezdetét veszi a fővárosban a tavaszi lomtalanítás: azonban nem minden hulladékot szállítanak el a házak elől.

építési törmelék szemét hulladék
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lomtalanításokra a legtöbben kipakolják az összes, számukra felesleges dolgot, köztük sok olyat is, amit a Fővárosi Közterület-fenntartó Társaság nem hivatott elszállítani.

A 2019. évi lomtalanítás február 13-án veszi kezdetét, és a megszokott módon, kerületenként eltérő időben lehet megszabadulni a háztartás nemkívánatos dolgaitól. 

Lomtalanítási szabálysértés

A lakosok postaládájukba dobott hírlevélből értesülhetnek az őket érintő lomkikészítési időszakról, azonban Budapest közterületeinek tisztasága érdekében kizárólag a hivatalos tájékoztatón megjelölt napon, este 6 óra után készíthetők ki az ócskaságok. Aki ettől eltérő időpontban halmozza fel megunt kacatjait, az közterület-szennyezési szabálysértést követ el. Az sem mindegy, mit raksz az utcára: mutatjuk, mik a leggyakoribb hibák!

(Képek: Getty Images Hungary.)

Lomtalanítási időpontok Budapesten

A fővárosban februárban az alábbi időpontokban van lehetőség lomkikészítésre kerületenként. (FKF Nonprofit Zrt. alapján)

  • XIX. kerület: február 13-21.
  • V. kerület: február 22.
  • I. kerület: február 23.
  • VIII. kerület: február 24 - március 1.  

A cikk az ajánló után folytatódik

Ezt is szeretjük