A legtöbb végzetes baleset ebben a szobában éri utol az embereket - Erre is van statisztika
Rendkívül banális hibákat képes az ember elkövetni otthon, vannak igazán peches napok. Ám a lakás bizonyos pontjai rejtik az igazi veszélyeket.

baleset otthon, veszélyes szoba
beauty and style
Top olvasott cikkek

Főleg idős korban kell jobban odafigyelni a hirtelen mozdulatokra, de fiatalon is lehet szép sérüléseket szerezni egy-egy váratlan helyzet során. Érdekes módon a legtöbb baleset pont ott történhet, ahol a legbiztonságosabbnak kellene lennie. Otthon.

Azonban a lakás nem mindegyik része rejteget meglepetéseket. Természetesen mindenhol lehet nagyokat esni, illetve elejteni valami extrém törékeny tárgyat, de vannak szobák, ahol statisztikailag a sérülések száma jóformán megduplázódik.

Végzetes balesetek otthon - A veszélyzóna

Sokan azt hiszik, nagyobb valószínűséggel érheti őket halálos baleset akár az utakon vagy a munkahelyen, mint otthon. De ez nem igaz.

Dr. Cliff Mann, sürgősségi orvos szerint a valóságban nagyobb eséllyel lehet végzetes eredménye a karácsonyi fények rendezésének, fúrásnak vagy vízvezeték-szerelésnek, mint a munkahelyen vagy séta közben. Sokkal jobban jár, aki a munkahelyén van, vagy éppen autóban ül, mint azok, akik otthon szabadidős tevékenységet folytatnak a családjukkal vagy barátokkal.

A lakás két legveszélyesebb szobája a konyha és a fürdő. Meglepő statisztikai adatokkal lehet találkozni azzal kapcsolatosan, mennyien sérültek vagy akár haltak meg ezekben a szobákban. A baktériumoktól kezdve a hegyes tárgyakon és a csúszós felületeken át minden megtalálható ebben a két helységben ahhoz, hogy a lehető legrosszabb is megtörténhessen az emberrel.

Képek forrása: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük