8+1 durva hiba, amit soha ne kövess el!
Ahány ember, annyi hibát követett már el lakásvásárláskor. Összegyűjtöttük a legdurvábbakat, hogy te ne ess csapdába!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Utólag mindig könnyű okosnak lenni, ráadásul bizonyára mindenki került már olyan helyzetbe, hogy fizetnie kellett a tanulópénzt. Javasoljuk, ez az összeg ingatlanvásárlás és -eladás esetén minimális legyen! Éppen ezért összeállítottuk a listát a legnagyobb baklövésekről, hogy ha már mi és más igen, te ne követhesd el őket!

Házat venni pusztán a dekoráció miatt

Különösen a hölgyek hajlamosak a megérzéseikre hagyatkozni, és elfelejteni a tényt: a belső díszítés elvétve jár együtt a házzal.

A ház szó szerint a keret, a csontváz. Ötleteket természetesen lophatsz, de egy Renoir-kép nem jár együtt az ingatlannal, sem azok az édes selyemstólák a fotel szélén...

Ha a leendő vevő nehezen jut el a házig

Amikor a leendő vevők háztűznézőbe jönnek, bátran aggódj amiatt, hogy könnyedén odatalálnak-e hozzád. Hinnéd vagy sem, a leendő vásárlók nagy részét elkedvetleníti, ha elmegy az idő a parkolóhely keresgélésével, vagy ha csak nagy nehézségek árán jutnak fel a hatodik emeletre. Amennyiben tehát vevőket vársz, gondoskodj arról is, hogy minden flottul menjen. Ebben is legyél ötletes!

A szomszédok figyelmen kívül hagyása

Nagy hiba nem utánanézni a szomszédoknak! Mi van, ha hangosak vagy zűrösek? Éppen ezért ellenőrizd a környéket, a hangulatot! Kérdezősködj, hogy milyen a közösségi szellem, hiszen ne felejtsd el, hogy nemcsak házat vagy lakást veszel, hanem grátisz kapsz hozzá miliőt is!

"Tukmálni"

Miért hiba? Mert feltűnő, hogy olyannyira meg akarsz szabadulni a háztól. Mert ha annyira jó, miért költözöl el?

Javasoljuk, hogy csak mellékesen mondj lényegtelennek tűnő, de hasznos és biztató információkat, illetve pontosan válaszolj a kérdésekre! Túl sok adalékinformáció, és a ház a nyakadon marad...

Tavaszig várni az eladással

Kétségtelen, hogy a természettel együtt általában az ingatlanpiac is felvirágzik tavasszal, ez azonban még korántsem jelenti azt, hogy az emberek az év 365 napján csak ekkor keresnének új otthont.

Ha túlbecsülöd a keretedet

Jó dolog, hogy kapsz hitelt a banktól, kérdés azonban, hogy a meglévő havi kiadásaid mellett tudod-e a részleteket is fedezni.
Érdemes úgy számolni, hogy a számládon legyen minimum 6 hónapnyi összeg a részleteket illetően tartalékban arra az esetre, ha bármi extra kiadás beütne.

A különféle hasznos marketingeszközöket mellőzni

Ne elégedj meg azzal, hogy pusztán hirdeted a házadat, hanem inkább válogass a marketingeszközök között! Beszélj az ingatlanügynökkel, és érdeklődj a profi megoldásokról. Egy virtuális túra a lakásban vagy egy online fotóalbum sokat dobhat például az érdeklődők számán.

Ezen kívül azonban ne feledkezz meg a ház külleméről sem! Ez fontos, a legtöbb interaktív videó tévesen ugyanis rögtön belülről indít!

A viszonteladást elvetni

Miért ne vásárolnál meg "potom pénzért" egy házat vagy lakást, újítanád fel, és adnád el sokszorosáért? Már most szólunk, hogy az ingatlanpiac világa a sakkra hasonlít. Gondolkodj két-három lépéssel előre! Amennyiben a belvárosban van lakásod, újíttasd fel úgy, hogy minimális befektetéssel könnyedén át lehessen alakítani irodává. Hirdetesd eleve úgy: irodának tökéletes. Háromszoros árat utalnak majd a számládra!

+tipp: Ne tekintsd részvénypiacnak az ingatlanpiacot! Az ingatlanpiac élénkülését egyesek hajlamosak a tőzsdéhez hasonlítani, holott az előbbi erősen hosszú távú hozzáállást igényel.
Ezt is szeretjük