A 4 legjobb wc-illatosító
Szerintünk
A wc a lakás egyik legkényesebb pontja. Hiába a rendszeres tisztítás, bizonyos szagok ellen csakis az illatosító a megoldás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy más termékekből, úgy wc-illatosítókból is annyi van az üzletek polcán, mint égen a csillag. Többségük azonban nemcsak teljesen hatástalan a szagokkal szemben, hanem még kellemetlenebbé teszi a levegőt.

Nem is beszélve a wc-csészébe helyezhető illatosítókról, amelyek között szintén számtalan olyan változattal találkozni, amelyeket még kipróbálni sem érdemes.

Na de mit tegyen a mindenre ügyelni akaró háziasszony, ha valahogy illatossá szeretné varázsolni a wc-t? Próbavásárlások helyett használja a következő négy terméket! Nekünk legalábbis beváltak.

A legegyszerűbb megoldás

Ági kedvence: Dr. Devil wc-illatosító

Nem szeretem a különböző aerosolos illatosítókat, mert szerintem sokkal orrfacsaróbbak annál, mint amit el akarnak takarni.
Ezért a legegyszerűbb megoldást választottam, vagyis a hagyományos, a wc-csésze peremére tehető tartót és a hozzá való zselét. Általában a vicces nevű Dr. Devil márkát választom, azon belül is az almás változatot. Tiszta illatot kölcsönöz a wc-nek, de mégsincs erős illata, így nem ez dominál a fürdőben, ahogy azt a Brefnél tapasztaltam.

Nagy kiszerelésben kapható, ezért sokáig elég. Teljes mértékben elégedett vagyok vele, mivel nem hiszem, hogy egy normálisan tisztántartott wc-nél valóban szükség lenne körbeérő, kétfunkciós, hiper-szuper illatosítókra.

A pelusok ellen is hatásos

Gabi kedvence: Ambi Pur légfrissítő

Bevallom, alapjában véve a lakás illatosítása ellen vagyok, sokkal többre tartom ugyanis az ablakon beáramló kellemes levegőt holmi mesterséges kompozíciónál. Ám van egy hely, ahol - főként ablak híján - kénytelen vagyok a kémiát is segítségül hívni a kellemetlen szagok ellen, ez pedig a toalett. Itt már csak azért is folytatok állandó küzdelmet a szagok ellen, mert a kislányom pelenkáit is itt gyűjtjük egy külön vödörben.
Többféle spray-t kipróbáltam, végül az Ambi Pur illatai mellett tettem le a voksom. Ez a márka három szempontból is a favorit: finom illatot áraszt - különösen a Green Forestet szereti a család -, és úgynevezett száraz spray, vagyis a levegőbe jutás után nem száll rögtön az ember szemébe. Ráadásul a gyerkőcök sem tudják lenyomni, ellentétben a falra szerelhető Brise One Touch minispay-vel, amiből egy hét után már semmi nem maradt - bár a wc kétségtelenül remek illatot árasztott.

A hűs pára illata

Melinda kedvence: Brise légfrissítő

A wc különösen kényes terület a lakásomban, mivel egybe nyílik a fürdőszobával, úgyhogy a zárt ajtó, mint szagfogó, nem működik.
A kellemes illatú permet azonban hatékony fegyver lehet a nem kívánt szagok ellen, ezen a téren pedig én a Brise-re esküszöm, azon belül is a gyöngyvirágos remek termékre. A wc azonban baktériumoktól sem mentes terület, ami szintén rossz szagok kialakulásához vezethet. Fertőtlenítőként a kellemes illatú Bref Sea Breeze wc-tisztítót szoktam használni, ami utántölthető, ezért nem kell a cseréléssel sem bajlódni.

Kívül-belül illatosan

Pálma kedvence: Harpic MAX 2in1 és Brise Air Infusions

Sajnos, nem tudom olyan rendszerességgel takarítani a fürdőt, és ezen belül a wc-t, mint ahogy szeretném, ezért mindig is fontosnak tartottam valamilyen kiegészítő megoldás használatát.
A wc tisztántartásához és illatosításához már régóta használok peremre akasztható fertőtlenítőt, így aztán már jónéhány terméken túl vagyok, ami azonban minden hozzá fűzött reményt beváltott, az a Harpic MAX 2in1 citromos változata. A hosszú, műanyag csík zselét tartalmaz, ami némiképp megakadályozza a vízkő kialakulását, és a wc-t is illatosan tartja.
Emellett mindig tartok a fürdőben légfrissítőt is, mégpedig a Brise Air Infusions rózsa és gyapotvirág illatú változatát.

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Kellemes, egészen természetes illatot varázsol a helyiségbe, ráadásul elegendő éppen egy keveset fújni belőle ahhoz, hogy megszüntesse a kellemetlen szagokat.

Ezt is szeretjük