A 3 legkülönlegesebb lakberendezési bolt
Eleged van a megszokott formákból? Számtalan üzletben jártál már, de nem találod a számodra megfelelő kiegészítőket? Nézz körül itt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bizonyára te is érezted már úgy egy-egy lakberendezéssel foglalkozó műsor kapcsán, hogy az abban bemutatott tárgyak és dekorelemek valószínűleg nem is léteznek, hiszen egyetlen üzletben sem futottál még addig össze velük.

Márpedig jobb, ha tudod, hogy igenis léteznek, ráadásul nem is kell messzire utaznod ahhoz, hogy te is egyedi formákkal és dekorációkkal tölthesd meg az otthonod. Most eláruljuk, hol keresgélj!

A modern design és a tradíciók ötvözete: Roomba Home Culture

Vági Oszkár és Vági Bence 2004 decemberében nyitotta meg első lakberendezési stúdióját Roomba Home Culture néven az V. kerületi Arany János utcában.

A nyitást megelőzően több évet töltöttek azzal, hogy pontos képet szerezzenek arról, hogy mit is jelent ma a formatervezés, és hogyan is jelenik meg a design a különböző népek kultúrájában. A tudást megszerezték, ám nem tartják meg maguknak, a különleges bútorok és kiegészítők kereskedelme mellett szívesen megismertetik az érdeklődőket a többek között a termékeikre jellemző merész és szokatlan anyag- és formatársításokkal.

És hogy mi vár rád az Roomba Home Culture-ban? Bizton állíthatjuk, hogy csak olyan bútorok és tárgyak, amelyek ámulatba ejtenek, az alapítóknak ugyanis elsődleges célja volt, hogy kínálatukban ne csak a neves cégek - Jaguar, Baxter - munkái szerepeljenek, hanem olyan tervezők alkotásait is bemutassák, akik Európában még kevésbé ismertek. Így történhetett, hogy az Arany János utcai üzlet 150 négyzetméterén egy olyan különleges világot teremtettek, amely még azt is inspirálja, aki egyébként nehezen igazodik el a lakberendezés világában.

Roomba Home Culture
Budapest, V. kerület, Arany János u. 29.
Telefon: 06(30)689-2072

Kínálat: minden, ami szem-szájnak ingere, kezdve a merész, ugyanakkor mégsem hivalkodó formájú és anyagú, modern és elegáns lámpáktól a formatervezett tálakon, edényeken és vázákon át egészen a modern formában újraszületett japán teáskészletekig és gyertyatartókig.

Stílus és elegancia: Stíle Interio

Finom vonalak, letisztult formák és elegancia jellemzi a Stíle Interio termékeit, amelyek a modern lakberendezés elengedhetetlen kellékei. A Stíle Interio 2007 márciusa óta várja mindazokat, akik különleges tárgyakkal szeretnék gazdagítani az otthonukat, ám az üzlet ötlete már akkor megfogalmazódott, amikor a Váci úton lévő Stíle fürdőszobaszalonba egyre több igény érkezett egy egyedi, modern és mindenki számára elérhető lakberendezési kiegészítőkkel és ajándéktárgyakkal foglalkozó szalonra.

Az üzlet végül megnyitott, jelenleg a Westend City Centerben várja mindazokat, akik célja a sablonoktól mentes enteriőr kialakítása, hiszen a Stíle Interio termékei egytől egyig egyedi formatervezésű és különleges tárgyak. A hatalmas kínálat mellett ráadásul szakemberek is segítenek eligazodni a lakberendezés rejtelmeiben, és háromdimeziós látványtervekkel segítenek az ideális élettér létrehozásában és az ehhez szükséges dekorációs elemek kiválasztásában.

Stíle Interio
Budapest, Westend City Center, VI. kerület, Váci út 1-3.
Telefon: 06(30)383-0000

Kínálat: minden, amire szükség lehet egy otthonban, kezdve a szokatlan, ám annál különlegesebb formájú vázáktól és tálaktól a gyertyatartókon, faliképeken, képkereteken át egészen a lakástextilekig, asztali és állólámpákig, valamint az egyéb dekorelemekig.

Igazi skandináv design: DanDesign

Ha valódi eleganciára vágysz mind a dekorációs, mind pedig a használati tárgyak terén, akkor nem érdemes mást választanod, mint a skandináv tervezők munkáit. A skandináv formatervezés ugyanis a hétköznapi tárgyak használhatóságában is fontosnak tartja megjeleníti a stílust és az eleganciát, melynek köszönhetően bár a funkció elvárásainak a legmesszebbmenőkig megfelelnek, a tárgyak mégis messziről elkerülik a sablonok világát.

A DanDesign kínálata éppen ezt a világot igyekszik közelebb hozni azokhoz, akik a letisztult, egyenes vonalvezetést kedvelik az otthonukban, és a meleg, zsúfolt terek helyett a hűvös, tágas enteriőröket helyezik előtérbe.

Bár a DanDesign által forgalmazott tárgyak elsősorban a nappali, a konyha, valamint az étkező kiegészítésében segítenek, a kínálatban egyaránt megtalálhatók a borozáshoz szükséges eszközök, vagy éppen a dolgozószoba tökéletessé tételében szerepet játszó tárgyak.

DanDesign
Budapest, XIII. kerület, Hollán Ernő u. 16.
A további üzletekről a DanDesign honlapján tájékozódhatsz!

Kínálat: minden, ami a skandináv stílus enteriőreinek szerves része, kezdve a különböző üvegtermékektől, irodai kiegészítőktől és dekortárgyaktól a gyertyatartókon, mécsestartókon át egészen a kertberendezés kellékeiig, a konyhai termékekig, lámpákig és az étkezők nélkülözhetetlen eszközeiig.
Ezt is szeretjük