A 4 legjobb ablaktisztító
Szerintünk
A kínálat hatalmas, ám olyan ablaktisztítót találni, amely nem hagy maszatot maga után, nem könnyű. Mi megtaláltuk a kedvencünket!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ritkán találkozni olyan emberrel, akinek kedvenc tevékenysége az ablaktisztítás. Aki pedig ráadásul még valamelyik nagyváros forgalmas részén is lakik, bizonyára úgy gondol az ablaktisztításra, mint a legrosszabb rémálmára. Ám mindez csak addig van így, amíg rá nem talál valami olyasmire, amivel a munka egyszerre gyerekjáték lesz.

Ha neked sem a kedvenc tevékenységed az ablakmosás, és még nem találtál rá semmilyen csodaszerre, akkor segítünk: az alábbiakban eláruljuk, mi hogyan számolunk le a kosszal!

Még az akváriumhoz is

Erna kedvence: Clin ablakra, keretre és más felületekre

Mint sok minden másban, az ablaktisztítók esetében is hagyom magam eltéríteni az áruházak középső polcos trükkjével, azaz, amit először ott meglátok, azt meg is veszem. Valószínűleg így esett a választásom anno a Clin ablakra, keretre és sok más felületre is használható termékére is, és ezt azóta sem bántam meg.
A 750 milliliternyi tisztítószer egyrészt nagyon sokáig elég, egy vödörnyi vízbe ugyanis elegendő csupán két evőkanálnyi, hogy egyszeri átmosás után ne maradjon csíkos a felület. Erejéről pedig akkor győződtem meg igazán, amikor tökéletesen tisztává tudtam vele varázsolni az akváriumom belsejét is.

Egy csipetnyi praktikával

Pálma kedvence: Clin ablaktisztító egy kevés ecettel

Sajnos, az esetek többségében hagyom magam befolyásolni a reklámok által, ám ha valami elsőre nem válik be, azonnal lecserélem. A Clin Universal szórófejes tisztítószere nem jutott erre a sorsra.
Mivel Budapest belvárosában, forgalmas kerületben lakom, ahol háromszor annyi kosz kerül a levegőbe, mint máshol, nem várom el egyetlen tisztítószertől sem, hogy elsőre csodát tegyen, azaz egyetlen spriccel eltávolítsa a piszkot az ablakokról. A Clin is csak második "spriccre" képes csillogóvá tenni őket, akkor azonban az eredmény magáért beszél. Hogy segítsem a munkáját, minden megvásárolt flakon tartalmához adok egy deci ecetet, az ecet által ugyanis még fényesebbek és csillogóbbak lesznek az ablakaim.

Ablaktisztító nélkül

Juli kedvence: ablaklehúzó Domestos-szal

Mivel egy ideje rátaláltam az ablaktisztítás kulcsára, azaz ablaklehúzóval gondoskodom az ablakok tisztaságáról, sosem használok hozzájuk hagyományos ablaktisztítót, csupán néhány csepp Domestos-t szoktam tenni a vízbe.
A tükrökhöz és az üvegekhez természetesen már számomra is szükséges valamilyen "speciális anyag". Ilyen esetekre tartok otthon Cif ablak- és üvegtisztító spray-t. Elegendő pár fújás a tükörre, és egy egyszerű konyhai törlőkendővel csillogóvá varázsolható a felület. Az eredmény pedig valóban folt- és csíkmentes, ráadásul alig fér perc alatt.

Alkohollal hatásosan

Lilla kedvence: Clin Windows

A lakásom viszonylag nagy ablakokkal rendelkezik, sajnos azonban többségük éppen egy forgalmas útszakaszra néz. Így nagyon hamar bepiszkolódnak, az ablaktisztítást ezért legalább hetente egyszer igyekszem elvégezni. Mindehhez már időtlen idők óta a Clin Windows alkoholos ablaktisztítót használom, és eddig nem is kellett csalódnom. Elég a felületre fújni belőle egy keveset, majd száraz kendővel áttörölni az ablakot. Nemcsak a szennyeződések tűnnek el, de csíkok és foltok sem maradnak. A Clin mindemellett tökéletesen beválik a fürdőszoba csempéinek és a kisebb-nagyobb tükrök tisztántartásánál is.

Ezt is szeretjük