A világ 5 legkülönlegesebb szállója

Azt hiszed, már mindent láttál? Akkor kattints, és ismerd meg a világ legfurcsább szállóit. Eláll majd a lélegzeted is!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hol éjszakázhatsz a leginkább egzotikus környezetben? Hol töltenéd szívesen az időd: világítótoronyban, őserdőben, piramisban, óriás beagle-ben, sziklában, esetleg a föld alatt, vagy épp a víz alatt? Most eldöntheted: a világ legextrémebb szállóiból válogattunk.

A fehér hegyek gyomrában

Sidney és Melbourne között félúton, a New South Wales-i opálbánya központjában található Ausztrália kétségkívül egyik legfurcsább szállója.

Mint ahogyan azt a legtöbb helyi lakos is teszi, a White Cliffs Underground Motel vendégeinek is a föld alatt kell aludniuk, az épületet ugyanis szinte teljes egészében homokkőbe vájták. Előnye, hogy környezetének hőmérséklete teljesen rezisztens: nem érződik a sivatag nappali melege, sem az éjszaka hidege. Mivel állandó jelleggel 22°C van, nem kell sem a hűtésre, sem a fűtésre költeni. A motelben van étterem, úszómedence, és bónuszként föld feletti szobákat is kialakítottak azoknak a vendégeknek, akik nem rajonganak a sziklaágyakért. A szálló közvetlen közelében két nemzeti park is működik.

Török barlanglakosztályok

Ha valaki szenvedélyesen vonzódik az ősi helyekhez, ugyanakkor nem akar lemondani a wifi és a kávéautomata nyújtotta élvezetekről, akkor a kelet-törökországi Gorame-völgyben található Garimasu Barlangszálló kitűnő választásnak ígérkezik. Különböző leletek bizonyítják, hogy jártak itt bizánciak, rómaiak, ottomán törökök is.

A környéken található több ezer templom, kápolna, cella pedig arról tanúskodik, hogy a hely valamikor keresztény központként funkcionált.
További nevezetességként több földalatti város maradványai is megtalálhatóak itt, melyekben komplett lakórendszerek működtek, szállást adva több ezer embernek. A Garimasu Barlangszállót 1990 végén kezdték restaurálni - megtartva az eredeti formákat és a hangulatot -, és 2001-ben nyitották meg a nagyközönség előtt 18 suite-tal, amit ez év végére 38-ra akarnak bővíteni.

Modern iglu Jukkasjärviban

Akit vonzanak az extremitások, az nem fog csalódni, ha ellátogat Svédországba, az Északi-sarkkör közelében található Jukkasjärvi kisvárosba, ahol lelkes építészek, designerek és képzőművészek csoportja minden évben megépíti az aktuális Jéghotelt. A munkálatokat november közepén kezdik - amikor befagy a gleccserek vájta Torne-folyó -, és december végére készülnek el.

Ennek megfelelően elég rövid idénnyel számolhatnak a szálló tulajdonosai, tekintve, hogy művük menetrend szerint tavaszra elolvad.
A hotelhez még egy jégtemplom is tartozik, ahol egyre több pár esküszik örök hűséget egymásnak, hogy utána igazi jégtáblákra terített szarvasbőrön aludjanak thermo-hálózsákokban a jégbútorok között - mínusz 5°C-ban. A fázósabb vendégek kedvéért meleg szobákat is kialakítottak.

Kilátás: csak tengerre

A hétemeletes, hétcsillagos vízalatti hotel kétségtelenül az egyik legnagyobb látványosság lesz Isztambulban, pontosabban Isztambul központja alatt, ami egészen rendkívülivé teszi az épületet. A dohánygyár alatt épülő szállodában lesz kiállítóterem, étterem, és természetesen minden szoba kilátással rendelkezik majd a tengerre.
A megnyitó 2010-ben lesz, amikor a város Péccsel együtt megkapja az Európa Kulturális Fővárosa címet. A világ első vízalatti szállodája, a Poseidon Hotel volt Figgi szigeténél, melyet 500 millió dollárért építtettek anno.

Nézd meg!
Kíváncsi vagy a víz alatti hotelre? Kattints ide, és nézd meg a Poseidont bemutató filmet!

Borban, vajban fürösztenek

A Hotel Marques de Riscal futurisztikus épülete összesen 43 vendégszobával várja a turistákat a rioja-i borvidék közepén. A becenevén csak Borvárosként ismert luxushotel Frank O. Ghery második alkotása Spanyolországban a bilbaói Guggenheim Múzeum után. A hotel Elciego városában található, szőlő és borászat veszi körül.

Az 1860-as évekbeli étteremben a baszk konyha különlegességeivel ismerkedhetnek meg a vendégek, a hotel vinoterápiás spájában pedig a szokásos úszómedence, jakuzzi, gőzkamra mellett azt is kipróbálhatják, milyen egy hordóban fürödni.

Emellett szőlőmagolajos masszázsok és pakolások között válogathatnak, melyek nemcsak jó hatással vannak a bőrre, hanem fiatalítanak is.

Ezt is szeretjük