A durván leégett edényt is kitisztítja: itt a bevált módszer, amivel nem kell órákig sikálni

A leégett edény mosogatása sem lehetetlen a jó módszerrel.

Leégett edény tisztítása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házimunka egyik legnehezebb és éppen ezért legkevésbé kedvelt pontja a leégett edények, tepsik, wokok kitisztítása. Sokan hajlamosak ezt a feladatot halogatni, ami még lehetetlenebbé teszi a tökéletes eredményt.

Sajnos nehéz kiküszöbölni, hogy a serpenyők és az edények durván leégjenek, ezért alapvető fontosságú lehet a gyors reakció. Minél hamarabb neki tudsz állni a munkának, annál hibátlanabb eredményre számíthatsz.

Bevált trükk leégett edényhez

Carolyn Forte, a Good Housekeeping Institute Cleaning Lab igazgatója működő tanácsokat adott a tisztításhoz. Ehhez csak vízre és némi mosogatószerre van szükség, de nem a hagyományos, sikálós módon.

Első lépésként az edénybe forró vizet kell töltened, majd ehhez adj hozzá folyékony mosogatószert. Akár fél decilitert is adagolhatsz a vízhez. Ezt követően tedd a tűzhelyre, és forrald fel a vizet.

Tiszta lesz az edény

Az edény tartalmát 15 percig vagy akár még tovább is forralhatod, attól függően, mennyire szennyezett. Közben időnként egy spatulával lazítsd meg, és távolítsd el a ráégett, leragadt ételmaradékokat az edény aljáról és falától. 

Amikor az összes szennyeződés elvált az edény belső felületétől, ürítsd ki, és, ha kicsit kihűlt, egy hagyományos vagy dörzsszivacs segítségével töröld át az egészet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Boomerek és Zoomerek - Miért nehéz a generációk közötti kommunikáció?

Steigervald Krisztián generációkutató a Femina Klub áprilisi előadásán arra keresi a választ, hogyan érthetjük meg egymás világát, hogy a különbözőségek helyett a kapcsolódási pontokra koncentráljunk. Hogyan lehet megtalálni a közös nyelvet a digitális bennszülöttek és az analóg világban felnőttek között? Milyen eszközökkel segíthetjük elő az együttműködést, és hogyan tanulhatnak a generációk egymástól, ahelyett hogy egymás ellen dolgoznának?

 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. április 9. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Nem mindegy az anyag

A tisztításnál nagyon fontos, hogy figyelj az edény vagy a serpenyő anyagára és bevonatára egyaránt. A rozsdamentes acéledényhez kapható speciális tisztítószer, mellyel igazán ragyogó eredmény érhető el, de természetesen a teflonserpenyőkkel is óvatosan kell bánni.

Néhány apró módszerrel valamennyire megakadályozható, hogy csúnyán leégett foltok maradjanak az edényen. Ha például főzés közben, forrás után figyelsz arra, hogy csökkented a hőt, nemcsak energiát spórolsz, de a baleseteknek is kevesebb esélyt adsz. Ha az elkészítendő étel nagyon magas hőmérsékletet igényel, használj inkább rozsdamentes acél vagy öntöttvas edényeket, tepsiket!

9 dolog, amire jó az alufólia: súrolásnál és polírozásnál is hasznos

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük