A durván leégett edényt is kitisztítja: itt a bevált módszer, amivel nem kell órákig sikálni
A leégett edény mosogatása sem lehetetlen a jó módszerrel.
A házimunka egyik legnehezebb és éppen ezért legkevésbé kedvelt pontja a leégett edények, tepsik, wokok kitisztítása. Sokan hajlamosak ezt a feladatot halogatni, ami még lehetetlenebbé teszi a tökéletes eredményt.
Sajnos nehéz kiküszöbölni, hogy a serpenyők és az edények durván leégjenek, ezért alapvető fontosságú lehet a gyors reakció. Minél hamarabb neki tudsz állni a munkának, annál hibátlanabb eredményre számíthatsz.
Bevált trükk leégett edényhez
Carolyn Forte, a Good Housekeeping Institute Cleaning Lab igazgatója működő tanácsokat adott a tisztításhoz. Ehhez csak vízre és némi mosogatószerre van szükség, de nem a hagyományos, sikálós módon.
Első lépésként az edénybe forró vizet kell töltened, majd ehhez adj hozzá folyékony mosogatószert. Akár fél decilitert is adagolhatsz a vízhez. Ezt követően tedd a tűzhelyre, és forrald fel a vizet.
Tiszta lesz az edény
Az edény tartalmát 15 percig vagy akár még tovább is forralhatod, attól függően, mennyire szennyezett. Közben időnként egy spatulával lazítsd meg, és távolítsd el a ráégett, leragadt ételmaradékokat az edény aljáról és falától.
Amikor az összes szennyeződés elvált az edény belső felületétől, ürítsd ki, és, ha kicsit kihűlt, egy hagyományos vagy dörzsszivacs segítségével töröld át az egészet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Nem mindegy az anyag
A tisztításnál nagyon fontos, hogy figyelj az edény vagy a serpenyő anyagára és bevonatára egyaránt. A rozsdamentes acéledényhez kapható speciális tisztítószer, mellyel igazán ragyogó eredmény érhető el, de természetesen a teflonserpenyőkkel is óvatosan kell bánni.
Néhány apró módszerrel valamennyire megakadályozható, hogy csúnyán leégett foltok maradjanak az edényen. Ha például főzés közben, forrás után figyelsz arra, hogy csökkented a hőt, nemcsak energiát spórolsz, de a baleseteknek is kevesebb esélyt adsz. Ha az elkészítendő étel nagyon magas hőmérsékletet igényel, használj inkább rozsdamentes acél vagy öntöttvas edényeket, tepsiket!
OLVASD EL EZT IS!
- pszichológia
- takarítás
Boldogabb, akinél otthon rend van: a takarítás nem csak a baktériumok miatt fontos
- takarítás
- házimunka