5 lakberendezési hiba, amit mindenki elkövet az első lakásában: te magadra ismersz?
Újdonsült, lelkes lakástulajdonosként bizonyos lakberendezési hibákba nagyon könnyű belefutni.

lakas 2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felemelő érzés átvenni a kulcsokat életed első lakásához, már csak azért is, mert végre lett egy saját kuckód, amit a saját képedre formálhatsz, magyarán kiélheted lakberendezői hajlamaidat.

A nagy lelkesedésnek könnyen lehet káosz vagy akadálypálya a vége, mert hiába a nagy igyekezet, újoncként rengeteg a banánhéj, amin el lehet csúszni. Összegyűjtöttük, melyek azok a lakberendezéssel kapcsolatos hibák, amelyek kis odafigyeléssel kiküszöbölhetők lehetnek.

Álmaid lakásában rendezkedsz, nem a sajátodban

Az újdonság varázsa megrészegítheti az embert, aki emiatt hanyatt-homlok rohan a legközelebbi lakberendezési áruházba, hogy aztán ész nélkül összevásároljon mindent, ami az útjába kerül. Az eredmény? Egy halom, egymáshoz nem illő, lényegében használhatatlan dekoráció. Ezért a legfontosabb szem előtt tartandó dolog, hogy a rendelkezésre álló térben kell gondolkodni, nem pedig a vágyottban.

Csak a látszat érdekel

Szó se róla, nagyon könnyű beleszeretni egy gyönyörű, látványos kanapéba, székbe vagy fotelba, mégsem érdemes semmit sem megvenni anélkül, hogy kipróbáltad volna. Ellenkező esetben kidobsz az ablakon egy csomó pénzt kényelmetlen, tartást egyáltalán nem biztosító ülőalkalmatosságokra. Ha pedig már a kanapénál tartunk: érdemes vásárlás előtt mindent pontosan lemérni a lakásban, nehogy utólag derüljön ki, hogy nincs hova tenni az adott darabot.

Nem egységben gondolkodsz

A lakás harmóniáját nagyon könnyű tönkretenni, ha a tulajdonos nem arra keres megoldást, hogyan illeszkedhetnének egymáshoz tökéletesen a helyiségek, hanem egymástól független szobaként kezeli őket. Ezért fontos a berendezés során végig szem előtt tartani, hogy az új otthon minden pontja harmonizáljon egymással.

A cikk az ajánló után folytatódik

Elhamarkodott színválasztás, kipróbálatlan falfesték

Praktikusnak tűnhet még a bútorok elhelyezése előtt kifesteni, ám ehhez mindenekelőtt alaposan át kell gondolni, hogy milyen színű berendezést - a szőnyeget is beleértve - szeretnél, nehogy a végén kellemetlen meglepetés érjen. Valamint a vágyott színből érdemes először csak próbaadagot venni, mielőtt kifestenéd az egész szobát, és rájönnél, rossz választás volt ez a szín.

Túl rövid függönyök

Még nézni is fájdalmas, pedig szintén gyakori hiba a túl rövid függöny, melynek elkerülésére több megoldás lehetséges, a legkézenfekvőbb azonban az úgynevezett lebegő megoldás, amikor a függöny nagyjából két centiméterrel a padló felett lebeg. Így teljes pompájában látszik majd az ablak előtt.

Gyönyörű tapéták

A tapéta igazi jolly joker, hiszen a világos, finom pasztellszínektől a mély árnyalatokig számos változata kapható: némelyik nyugalmat sugároz, mások vidámságot és energiát csempésznek otthonodba, míg megint mások eleganciát. Ha nem tapétázod ki az egész szobát, akkor érdemes olyan falat választani, ahol nem nyomja el a helyiséget, ellenben stílusban és színekben passzol hozzá. Összeállításunkban mutatunk pár izgalmas darabot! 

Képek: Pixabay.

Ezt is szeretjük