Így kérj pénzt az önkormányzattól a számláidra: folyamatos a határidő!
Bármikor igényelheted a támogatást: így csináld!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A korábban létező gázártámogatás már 2011 szeptemberében beépült a lakásfenntartási támogatás néven ismert rendszerbe, melynek keretében korántsem csak a fűtéssel kapcsolatban lehet segítséget kérni. Sokan azonban még mindig nincsenek tisztában a lehetőséggel, emellett jellemző tévhit - talán, mert a gázszámla a hideg hónapokban terheli meg leginkább a családi költségvetést -, hogy az őszi-téli időszakban lehet csak igényelni.

A lakásfenntartási támogatás olyan kiadásokhoz járhat, melyek a lakhatással függnek össze, megfizetésük elmaradása pedig azt a legnagyobb mértékben veszélyeztetné. Ide tartozik a fűtésszámla, de többek között a lakbér, a közös költség, a csatornahasználati és szemétszállítási díj, a villanyszámla és a vízdíj is. Mértéke nem lehet kevesebb 2500 forintnál, persze nem jár mindenkinek, nagyban függ például a háztartás jövedelmétől.

Ha igényelni szeretnéd a támogatást, a helyi önkormányzatnál kell formanyomtatványt benyújtanod, melyhez csatolni kell többek között vagyonnyilatkozatot, jövedelemigazolást, illetve a lakás nagyságát igazoló nyomtatványt. A kérelem benyújtásának nincs határideje, egész évben folyamatos, azt azonban fontos tudnod, hogy a támogatást egy évre állapítják meg, így rendszeresen meg kell újítani. Bővebb információért érdemes lakóhelyed önkormányzatához fordulnod.

Családi ház 52 ezer forintból

Az angol Michael Buck nagyon olcsón épített magának házat. Nézd meg, milyen lett!

Ezt is szeretjük