6 bevált tipp, hogy még sikeresebb légy
Sokat dolgozol otthon, de nincs egy csendes, privát sarkod? Itt az ideje egy kicsit átalakítani a lakást. Tippjeinkkel tökéletes irodád lehet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Önálló vállalkozásba kezdtél, és egyelőre egy személyben vagy te a főnök és a beosztott? Netán magánpraxist indítanál? Vagy csak sokat dolgozol otthon, de fogalmad sincs, hogyan különíts el egy háborítatlan dolgozórészt a gyerekek játékaitól és a pörköltillattól? Egyszerre akarod jól érezni magad, és hatékonyan dolgozni? Van hat biztos tippünk!

Csak csendben!

Válaszd ki a lakás azon pontját, amelyet hangszigetelésre szánsz. Nem viccelünk: érdemes áldozni rá, a lakásból irodává alakított részek ugyanis nem garantálják, hogy tinédzser gyereked nem akar majd éppen akkor Metallicát hallgatni, amikor te egyébként alkotni vágysz.

Ne aggódj: a padló utólagos hangszigetelése akár 30 decibeles javulást is eredményezhet, de ugyanez vonatkozik a falakra is.

Csak óvatosan a személyeskedéssel!

Az egyik előnye, hogy otthon dolgozol: azt pakolsz ki díszítőelemnek, amit csak akarsz. Ne felejtsd el azonban, hogy az irodai rész éppen azt a célt szolgálja, hogy a személyes miliőtől elszeparáld magad, tehát a káposzta is megmarad, ha kiválasztasz egy falat, polcot, amit kinevezel fényképtartónak, és a személyes tárgyak gyűjtőhelyének, majd oda pakolod a gyerekek fotóit. Így az irodai rész sem hasonlít majd a nappalira, mégsem érzed majd ridegnek a helyiséget.

Minél több a fény, annál jobb!

A jó megvilágítás elengedhetetlen - profi irodákban sem ragasztják az ujjukra a beosztottak a gyertyát. Kedvenceink a Luminart Lámpastúdió termékei, ha neutrális környezetbe szánnád őket. Amennyiben megteheted, cseréltesd le az ablakokat a padlótól a mennyezetig érőkre! Meglátod, neked is jobb kedved lesz, és a vendégeid sem fognak csalódni.

Csak stílusosan!

Előrebocsátjuk, hogy ha nem fogadsz vendégeket, akkor sem jó túl élénk színeket választani a berendezéshez. Az élénk színek ugyanis elvonhatják a figyelmet, egy rosszul megválasztott árnyalat pedig akár idegesítő is lehet. Ha mégis ragaszkodsz az élénk színhez, úgy az csak hab legyen a tortán. Igazán nőies a krémbarna-fehér-fekete színkombináció a falakon és a bútorokon, ezt pedig megbolondíthatod egy csipetnyi bordóval mondjuk a kaspókon - férfiaknak a fém-fa-üveg kombinációt ajánljuk. Ne feledkezz el a kényelmes irodai fotelről sem! A dolgozórészt is oszd fel dolgozó, pihenő és vendégfogadó részre.

Irodaszereket olcsón!

Legyél őszinte magadhoz, és gondold át, milyen számítógépre és egyéb irodai eszközre van szükséged a munkádhoz. Járd körbe a boltokat, és hasonlítsd össze az árakat, majd vásárolj jutányos áron egy többfunkciós gépet! Egy irodából nem hiányozhatnak az alapvető irodaszerek, illetve a fénymásoló, a nyomtató, a szkenner, az iratrendezők, valamint az iratmegsemmisítő. Papírt is valószínűleg fogyasztasz majd, ezért ne legyél rest utánajárni az árkülönbségnek: akár 50%-ot is spórolhatsz! Szerezz be egy nagy méretű kosarat is a papírhulladéknak, és környezetvédőként különítsd el a többi hulladéktól.

Több vonalon!

Oszd meg routerrel a lakás többi pontja között az internetet, az irodai részben pedig legyen saját telefonvonalad, hiszen ha a lányod fél órát csacsog a barátnőivel a telefonon, az korántsem kedvező az üzlet felvirágzásának, hiszen nem érnek el téged.

Amennyiben praktizálsz, próbáld úgy intézni a dolgokat, hogy a dolgozórészbe külön bejárat legyen kapucsengővel.

Ezt is szeretjük