Mutasd a kutyád!
Megmondjuk, ki vagy!
Egy kutyus sok mindent elárulhat gazdája személyiségéről, és az élethez való hozzáállásáról. Válassz kutyát és ismerd meg önmagad!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány évvel ezelőtt dél-amerikai viselkedéskutatók több kísérletet is elvégeztek, hogy megállapítsák, milyen szempontok alapján választ az ember párt - és kutyust.

Sokak szerint ugyanis nem véletlen, ha a kutya és gazdája jelleme között hasonlóságok fedezhetők fel.

Sőt, akár a házikedvenc fajtájából állítólag a gazdi vérmérsékletére, és az élet egyes dolgaihoz való hozzáállására is következtetni lehet! Hogy mindez mennyire igaz? Válassz kutyát és megtudod!

Válassz kutyát!

Pinscher »
Dobermann pinscher »
Pembroke Welsh Corgi »
Szibériai Husky »
Basset Hound »
Bichon Frise »
Dog »
Angol springer spániel »
West Highland White Terrier »
Cavalier King Charles Spaniel »
Tibeti Masztiff »
Ausztráliai juhászkutya »
Papillon »
Collie »
Bernáthegyi »
Pekingi palotapincsi »
Nápolyi masztiff »
Vizsla »

Pinscher

A pinscher-gazdi kicsit válogatós, de nagyon igényes. Szereti, ha minden rendben van - hiszen mindennek megvan a maga helye és ideje. Jól informált, tisztában van a mindennapi élettel, legyen az politika vagy hivatalos esemény. Otthona makulátlan, ahol szívesen fogadja barátait. Azok az emberek, akik nem ismerik őt, néha azt hiszik, hogy magasan hordja az orrát, pedig ez egyáltalán nem igaz. Csupán nehezen nyílik meg, viszont ha egyszer valakit a barátjává fogad, azt egy életre gondolja, és ápolja is barátságát.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Dobermann pinscher

A dobermann pinscherek gazdija komoly, megfontolt, intelligens, elegáns, de néha kicsit ingerlékeny ember. Nyitott minden újdonságra, könnyen tanul és tanít másokat. A dobie-gazdi udvarias, jól öltözött, elegáns és mindig eléri a célját.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Pembroke Welsh Corgi

A corgi-tulajdonos szellemes, igaz, néha kicsit száraz, angolos a humora, de ezt barátai külön értékelik. Szorgalmas és képes keményen dolgozni céljainak eléréséért, mindemellett élvezi a szabadidőt és kihasználja annak minden pillanatát. Imád nevetni és másokat szórakoztatni.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Szibériai Husky

A husky gazdija mindig nagyon elfoglalt, amikor viszont nem dolgozik, minden pillanatát a családjával tölti. Nagyon családcentrikus, mindent megtesz azért, hogy hozzátartozóinak könnyű és boldog élete legyen. Melegszívű ember. Imádja a sportot, azok közül is a téli sportokért rajong. Egészséges ember, viszont ha néha-néha megbetegszik, azt rosszul viseli. Ilyenkor nagyon elanyátlanodik, és szüksége van az odaadó ápolásra.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Basset Hound

A gazdi kényelmes és komfortszerető ember. Rengeteg jó tulajdonsága van, ezért barátai körében meglehetősen népszerű. Szeret aludni, a reggeli kelés néha problémát is okoz neki. Imád szórakozni és szórakoztatni másokat. Egyedüli rossz tulajdonsága az önfejűség és a makacsság.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Bichon Frise

A bichon tulajdonosa trendi és igényes, különösen a hajára, sosem lépne utcára rendezetlen hajtincsekkel. A tökéletes megjelenés érdekében képes órákat tölteni a fürdőszobában. Szereti a partikat és a finom ételeket. Némely bichon-gazdi igazi ínyenc és borszakértő. Lojális és hűséges barát.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Dog

Amilyen nagy ez a kutya, olyan nagy a gazdája szíve. Felelősségteljes, állat- és emberszerető. Komolyan veszi az életet és a munkáját, mindenhol példásan helyt áll, családja, barátai és munkatársai mindenben számíthatnak rá. Kikapcsolódni is kellemesen, nyugodtan szeret, sosem tombolással és partizással ereszti ki a fáradt gőzt.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Angol springer spániel

A gazdi imádja a zöldet és a természetet. Igyekszik olyan munkát vállalni, ahol nem kell egész nap az irodában, számítógép előtt görnyednie. Ha nem talált ilyet, minden szabadidejét a városi zajoktól távol, csendes, erdő borította környezetben tölti. Imádja a kerti partikat, a finom húsokat és a sült zöldségeket.

Vissza a kutyafajtákhoz »

West Highland White Terrier

A westie-gazdi szorgalmas és sosem szórja két kézzel a pénzt, a minőségre azonban hajlandó áldozni. Mindenben megtalálja a pozitívumot, nem görcsöl semmin. Aktív, izgő-mozgó - akárcsak kutyusa. Bátor, önálló és kíhívásokat kedvelő típus.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Cavalier King Charles Spaniel

A Cavalier King Charles Spaniel gazdiját kenyérre lehet kenni, ha egyszer megnyílik. Általános jellemzői: csendes, nyugodt, kedves, figyelmes és nagyon romantikus. A Valentin-napot neki találták ki. Hisz az asztrológiában és az angyalokban - néha talán túlságosan is elrugaszkodik a valóságtól, de a barátai ilyenkor mindig készségesen visszatessékelik a "Földre". A házasságban élők nagyon boldogok. Akik még nem léptek frigyre, eltökélten várják a fehér lovon érkező herceget/hercegnőt...

Vissza a kutyafajtákhoz »

Tibeti Masztiff

A mastiff-gazdi okos, büszke és néha kissé hangos. Csak a családját és a barátait engedi közel a szívéhez, ezért néha keménynek és megközelíthetetlennek gondolják, pedig igazából kedves és romantikus alkat. Szeret olvasni, moziba járni és finomakat enni.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Ausztráliai juhászkutya

Gazdija olyan, mint a kutya: aktív, nagy mozgásigényű, természetbarát. Amikor csak teheti, kirándul, nagyokat játszik és futkos négylábú barátjával. Szereti a kihívásokat, ez pörgeti fel, nem riad meg a kisebb buktatóktól. Rengeteg barátja van.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Papillon

A papillon gazdija precíz, és ezt másoktól is elvárja. Mindig tudja, mit akar és azt, hogyan fogja elérni. Rengeteget olvas, és a frissen szerzett információt szívesen osztja meg kollégáival, barátaival. Szereti a vitákat, az érveket és az ellenérveket. Mindig kifogástalan az öltözéke, megjelenése, még otthon sem lófrál pendelyben.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Collie

Megbízható, szenvedélyes, családcentrikus és emberbarát és egyszerűen imád élni! Ha valami tennivalója van, azt sohasem halogatja, gyorsan és ügyesen dolgozik. Minden területen megállja a helyét, bármibe fog, azt sikerre viszi. Egy picit talán türelmetlen, pontosan azért, mert mindent azonnal akar, de ezt családja és barátai nem vetik a szemére, hiszen úgy szeretik, ahogy van.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Bernáthegyi

Kényelmes, komfortszerető ember a bernáthegyi gazdija. Egy kiadós kocogás helyett mindig szívesen választja a délutáni szundit a tévé előtt. Nem szeret semmit elsietni, azt vallja, hogy a jó munkához idő kell. Ha viszont valami nagyon érdekli, akkor megtáltosodik, és pillanatok alatt elvégzi a rá bízott feladatot. Imádja a barátait, bármit megtenne értük és viszont.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Pekingi palotapincsi

Kedves, aranyos, mindenki kedveli. Különleges kisugárzása van, amivel maga köré gyűjti az embereket, akikkel pillanatok alatt megismerkedik, és sokukkal életre szóló barátságot köt. Szereti az összejöveteleket és a kerti partikat. Igazi társasági típus. Örül, ha kényeztetik és a jó szavakat ő sem vonja meg másoktól. Kicsit pletykás, de ezt is úgy csinálja, hogy ne sértsen meg másokat...

Vissza a kutyafajtákhoz »

Nápolyi masztiff

A Nápolyi masztiff gazdija okos, intelligens és nagyon művelt. Szereti a zenét, de nincs kedvenc stílusa: mindent szeret, ami megérinti a lelkét, legyen az rock, könnyű- vagy komolyzene. Figyel a testére, egészségesen él, de néha azért enged a csábításnak és megenged magának egy-két finom falatot.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Vizsla

A vizsla gazdija minden lében kanál, aktív, pörgős típus.

Mindig mindenről tudni akar és imád a középpontban lenni. Nem állnak tőle távol a világmegváltó gondolatok, amelyek szerencsére néha meg is valósulnak, ezzel új lendülettel töltve fel az ötletekkel teli, mindig vidám vizslabarátot.

Vissza a kutyafajtákhoz »

Ha szívesen olvasnál más, kutyákkal és macskákkal, valamint nevelésükkel és gondozásukkal kapcsolatos cikkeket, akkor látogass el a Háziállat.hu weboldalra! Kattints ide!

Ezt is szeretjük