Legtöbben ritkán takarítják, pedig kellene: 9 veszélyes baktériumtenyészet a konyhában
Használatuk szinte mindennapos, alapos tisztításuk azonban sokszor elmarad.
Az ember hajlamos kapásból a vécére gondolni, ha szóba kerül a lakás kritikus pontja, az amerikai Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal - FDA - jelentése szerint viszont ez a helyiség a konyha.
Ugyanezen jelentés alapján az USA-ban évente minden 6. embert, míg Európában a WHO szerint mintegy 130 millió embert érint éves szinten élelmiszer-eredetű fertőzés vagy ételmérgezés. Bár magyar vonatkozású vizsgálatok nincsenek erre vonatkozóan, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet szerint az ételmérgezéses megbetegedések leggyakrabban a háztartáshoz köthetők.
Kórokozók a konyhában
Telis-tele a konyha olyan tárgyakkal, melyek elsőre nem szúrnak szemet, mégis hemzsegnek rajtuk a rejtett baktériumtelepek. Természetesen az egészséges immunrendszer képes megbirkózni velük, a makulátlan tisztaságért mégis jobb tudni róluk, és gyakrabban tisztítani őket. Különösen járványszezon idején.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képek: Getty Images Hungary