Így rendezd be a konyhád, hogy megkönnyítsd a főzést!

Lesd el a legjobb ötleteket

Praktikus és trendi ötletek kicsi és nagy konyhákhoz. (x)

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pár nap és megtudhatod, milyen konyhai trendeket tartogat a 2014-es év. A Las Vegas-i és kölni nemzetközi szakkiállítások januári világpremierei után számos konyhabútor- és konyhagép újdonsággal most találkozhat először a hazai közönség. És hogy hol? Természetesen az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Konyhakiállításon, február 28 – március 2. között a Budapest Sportarénában, ahol az idei év színe, a ragyogó orchidea is megjelenik.

Az építkezés, lakásfelújítás és nagyobb konyhai átalakítás előtt állók számára kihagyhatatlan eseményen, hiszen itt egyaránt megtalálhatók lesznek a hazai gyártók és olyan ikonikus márkák is, mint például a bulthaup, amely 1949-es alapítása óta egyet jelent a konyhabútor innovációval. Az ő nevükhöz fűződik az első elemes konyha és a konyhasziget is, melyek mára alapvetőek a legtöbb gyártó kínálatában. Az étkezőbútorok legnagyobb nevei is bemutatják újdongásaikat, mint az egy kézzel mindössze négy másodperc alatt 12 személyesre bővíthető étkezőasztalt.

Szabadság a konyhában

Teret engednek a kreativitásnak és lehetővé teszik a kompromisszumok nélküli főzés élményét a most bemutatkozó konyhai gépek is. Mostantól bárhogy, bármilyen edényt elhelyezhetünk a főzőlapon, a teljes felületükön indukciós melegítésre használható főzőlapok ugyanis felismerik az edények formáját és nagyságát, tökéletes hatékonyságot, hő elosztást és energia felhasználást biztosítva ezzel. Az indukció már a konyhai robotgépekben is jelen van, amelyek egyszerre keverik és főzik az ételt. Kis túlzással, csak bele kell tenni az alapanyagokat, és maguktól megcsinálják a fogást.

A puding próbája az evés mondásnak nincs is jobb helyszíne a Konyhakiállításnál, hiszen szinte minden technológiai újdonságot használat közben lehet megnézni. A nagy márkák standjain rendszeres főzőbemutatók lesznek, hogy megismerhesd és megérthesd a gyakran túl soknak tűnő funkció hasznosságát, és a próba után ítéletet mondhass felettük.

A sztárséfek élőben főznek

A főzés és az új receptek szerelmeseit három helyszínen is egész napos kulináris program várja. A Siemens Gasztro Színpad, melynek házigazdái Havas Dóra és Bede Róbert lesznek, a legismertebb séfek és bloggerek bemutatóinak ad otthont. Fűszeres Eszter a Világevővel fog főzni, Kovács Lázár egyedül csinál hatalmas show-t, és természetesen a házigazdák is fellépnek, naponta többször is. Igazi kuriózumnak ígérkeznek a Béterv lakásétterem Parfümséfjének illatba zárt fogásai, de Varga Gábor mestercukrász és Sallay Fanni is készül ínycsiklandozó desszertekkel.

Az OTP Klubnál mindig a napszaknak megfelelő bemutató várja a látogatókat a romantikus reggelitől Molnár Attila világbajnok barista kávébemutatóján át az ebéd utáni desszertekig. Fiatal tehetségek és ismert séfek is főznek majd itt, mint Bereznay Tamás és Ugron Zsolna. Akárcsak a harmadik gasztro helyszínen, a Táfelspicc standján, ahol többek között Takács Lajos és Gabojsza is elkészíti saját tafelspitz receptjét.

Nyeremények!

A rendezvényen megnyerhető számtalan értékes ajándék már tényleg csak hab a tortán. A napi nyeremények mellett a kiállítás után egy fémes fekete Liebherr hűtő, egy mindentudó Jura eszpresszó kávéfőző és fődíjként egy 2,5 millió forint értékű Nonoart konyhabútor is gazdára talál a látogatók között, érdemes tehát előre regisztrálni a kiállítás oldalán!

Ezt is szeretjük