Unalmas volt, álomszép konyha lett belőle: előtte-utána fotókon 4 ötletes felújítás
Nem kell vagyonokat költeni a konyha átalakítására, fillérekből is teremthetsz teljesen új hangulatot.

konyha-atalakitas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell feltétlenül az egész konyhát szétszerelni, ha az ember egy kis újdonságra vágyik, látványos változásokat lehet elérni már egészen apró és megfizethető átalakításokkal is.

A konyha a lakásnak egy központi területe, ahol a család összegyűlik reggelizni, ebédelni és vacsorázni, közben pedig megvitathatják a nap történéseit. Ezért fontos, hogy  mindig otthonos, meleg és barátságos hatást keltsen. De közben az sem utolsó szempont, hogy szép legyen - hiszen rengeteg időt töltünk itt.

Konyha átalakítása olcsón

Az ember nem gyakran áll neki a teljes konyha átalakításának, de azért egy kis fazonigazítás néhány évente a lakás minden helyiségére ráfér. Már apró változásokkal is egészen más hangulata lesz a konyhának, így nem kell sok pénzbe kerülő átalakításra gondolni. 

A legegyszerűbb, amit megtehetsz a konyhában, az a festés - de nemcsak a fal lefestése, hanem a bútoroké is. Az utóbbi években például nagy népszerűségnek örvend a fehér és a szürke szín, ezek modernséget kölcsönöznek minden konyhának. A fehér emellett még azért is praktikus választás, mert optikailag tágítja a teret, így kicsi konyhákba ideális. A bútorfestésről egy korábbi cikkünkben részletesen írtunk.

 A régi, ócska csempe, ami még a nagyszüleinktől vagy az előző évezredből maradt vissza, szintén nem túl divatos kiegészítője a konyhának, de sokan azért nem válnak meg tőle, mert macerás eltávolítani, és utána megtisztítani a falat. A csempét le is lehet festeni, lásd a képen, és lapozz az előtte fotóért. Ez nem is olyan bonyolult művelet, mindössze egy alapozó és két festékréteg kell hozzá, és egy nap alatt száradással, mindennel együtt készen is van. A műveletről itt írtunk részletesebben. A festett csempére valamivel jobban kell vigyázni, mert könnyen koszolódik, és nem olyan tartós a szépsége, de gyors felújításhoz mindenképpen jó ötlet.

Mostanában hódítanak a méhsejtalakú csempék, népszerűek az aszimmetrikus megoldások, illetve a befejezetlen burkolatok. Színek közül a neutrális színek és a szürke árnyalatai a legdivatosabbak. 

Ha nagyon rossz állapotban vannak a szekrényeid, vagy nehéz lenne őket festeni, modernebbé teheted a konyha külsejét, ha egyszerűen leszereled az ajtókat. A nyitott polcok mostanában különösen divatosak, és szellősségükkel segítenek nagyobbnak láttatni a teret. Ha ez megvan, apróbb változtatások tovább csinosíthatják a helyiséget. Például lecserélheted a fogantyúkat és a csaptelepet egyszínűre - válassz bronz kiegészítőket, amelyek belesimulnak a 2019-es trendekbe.

A cikk az ajánló után folytatódik

Álomszép konyhák a hűtővel a fókuszban

Ha egy kicsit nagyobb átalakításra készülsz, az új konyhádban helyezheted akár a hűtőt is a fókuszba. Elképesztően szép megoldásokat mutatunk képeken, melyek mindegyike egy gyönyörű hűtőszekrény köré épül.

A borítókép forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük