A konyha lesz a kedvenc helyed a lakásban: 5 dizájntipp, ami minden konyhát feldob

Olyan konyhatrendeket mutatunk, melyeket érdemes kipróbálni.

retro-szinek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Akár konyhafelújítás előtt állsz, akár egy kis vérfrissítést szeretnél, könnyű elveszni abban, hogy a funkcionalitásra figyelsz, és nem a dizéjnra. Ebben szeretnénk most segíteni néhány betonbiztos és mutatós megoldással, amivel nem lehet melléfogni.

A konyha a lakás egyik legfontosabb helyszíne. Itt gyűlik össze a család reggelente a kávé és a pirítós fölött, itt költik el az ünnepi vacsorákat, itt születnek a legfontosabb döntések, és a konyhaasztal mellett zajlanak a legmeghittebb beszélgetések. Ezért olyan fontos, hogy a konyha igazi bensőséges hangulatot árasszon.

A 2019-es konyhák az otthonosság szigetei

Szerencsére idén az otthonosság van a főszerepben, ami a lakástrendeket illeti, és ez alól a konyhák sem kivételek. A barátságos, természetes légkört árasztó anyagokkal és árnyalatokkal nem lehet mellényúlni. Bár a hangsúly a meleg színeken és a kényelmen van, a kontrasztok adnak némi drámaiságot is a tereknek.

ket-tonus

Kéttónusú konyhák

A két színt szerepeltető konyhák régóta divatosak, és ez idén sem változik. Két színnel könnyű harmóniát és kontrasztot teremteni egyszerre, valamint kiemelni területeket. A lényeg, hogy a két szín ne üssön el egymástól nagyon. Ideális ilyenkor neutrális színeket választani, de az egyik szín legyen lényegesen sötétebb, mint a másik. Jó párosítás lehet a szürke-fekete vagy a bézs-sötétbarna, de elegáns párt alkot a fehér-bézs vagy a képen látható középbarna-fekete is. 

retro-szinek

Retró színek

Persze, nem kell lemondani a színes bútorokról sem. A retró még mindig hasít, nyugodtan lehet lopni a harsány narancs, piros és zöld árnyalataiból, de jól mutatnak a lakkozott hatású, fényes felületek és a kerekded bútorok is. Meríts ihletet a hatvanas évek katalógusfotóiból, ahogy tették ezt a fenti lakás tulajdonosai is. A retró narancs és a fényes szekrények, de még a klasszikus színeket felvonultató szőnyeg is a múltat idézi. 

erdekes-csempek

Különleges burkolat

Idén a furcsa formájú vagy mintájú csempék hódítanak, népszerűek még az aszimmetrikus megoldások, illetve a befejezetlen csempefalak. A képen látható csempeháttér mintája elég egyedi ahhoz, hogy tökéletesen passzoljon a trendbe, azonban visszafogottságának köszönhetően valószínűleg sokáig teszi még elegánssá az konyhát.

nyers-anyagok

Nyers, természetes anyagok

A szokatlan burkolatok közé tartozik a fenti terméskő fal is, azonban ez már beleér egy másik trendbe, a nyers anyagok divatjába. Legyen szó lakkozatlan asztallapról vagy kőburkolatról, esetleg fonott bútorokról, a nyers anyagok mindenütt ott vannak a konyhákban egy kis természetességet és durvaságot emelve be az otthonokba. A kezeletlen fák esetében mindössze arra kell odafigyelni, hogy sose használjuk őket munkafelületnek, mert könnyen koszolódnak, és nehéz őket takarítani.

sok-fa-nyitott-polcok

Fa mindenütt

Ha a lakkozatlan fa nem a te világod, akkor sincs gond, mert a fabútorok - lakkal vagy nélküle - idén szintén népszerűek. Ez talán annak köszönhető, hogy a fafelületek meleg hangulatot teremtenek minden térben, és, mivel a 2019-es év az otthonosság jegyében telik, ennek a meleg hangulatnak bizony, nagyon is van helye a konyhában. A képen látható megoldás már csak azért is tökéletesen illeszkedik az idei évbe, mert megjelenik rajta egy másik fontos irányzat, a nyitott tárolók divatja is. A nyitott tárolók jó lehetőséget nyújtanak a díszítésre, és könnyen átláthatóvá teszik a készleteket, azonban fontos, hogy mindig rendezetten tartsd őket, ugyanis a legkisebb rendezetlenség is kupis hatást kelthet.

A cikk az ajánló után folytatódik

2019-es konyhatrendek

Ha kíváncsi vagy még több divatos konyhamegoldásra, lapozd át a képes összefoglalónkat arról, milyen fémek, milyen színek, milyen fiókmegoldások lesznek a legnépszerűbbek az idei évben.

A képek forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük