Picike, de mesés konyhák: így lehet még a panelkonyha is tökéletes

Még egy aprócska panelkonyhából is ki lehet hozni az ideálisat: elég néhány apróság, és megtörténik a varázslat.

cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A múlt század második felétől fogva rengeteg panelház épült, így nem csoda, hogy ma is tömegek laknak ilyen, több évtizede felhúzott, régi igényekre szabott ingatlanokban.

A sorozatgyártott panellakások általában hasonló alaprajzok szerint készültek. Közös jellemzőjük a rendkívül kicsi, hosszúkás alakú, ablaktalan vagy csak kisebb ablakkal rendelkező konyha, ami sokak mindennapjait megkeseríti, hiszen az ilyenekben nem élvezet, sokkal inkább csak szükséges rossz a főzés. Ám ahelyett, hogy az ember lemondóan rácsukná a helyiségre az ajtót, érdemesebb végiggondolni, milyen lehetőségeket rejt magában, és felismerni benne a kreativitást igénylő, játékra csábító kihívást. Egy apró panelkonyha is tökéletessé varázsolható furfangos lakberendezési trükkökkel, praktikus megoldásokkal és stílusos bútorokkal.

Álomkonyha a panellakásban

Sokan el sem hinnék, mit ki lehet hozni egy szimpla panelkonyhából, de a következő néhány fotó ékes bizonyíték rá, hogy egy parányi helyiség is álomszerűvé válhat. Jó ötlet ellesni és követni mások briliáns megoldásait, melyek optikailag növelik a teret, hangulatot teremtenek, és a kis alapterület dacára is gyerekjátékká teszik az ezernyi holmi eltárolását.

Képek: Pinterest.

Ezt is szeretjük